Ολόγυμνος σε γκαλερί σοκάρει τους επισκέπτες

26.03.2014
Αυτός ο φιλότεχνος έδωσε ρέστα! Απλοί, ήρεμοι επισκέπτες της Uffizi Gallery στη Φλωρεντία έπαθαν πραγματικό σοκ βλέποντας έναν ολόγυμνο άνδρα μπροστά στον πίνακα «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι. Καθώς ο ολόγυμνος άνδρας στεκόταν μπροστά στον πίνακα του Μποτιτσέλι έπαιρνε τις ίδιες πόζες με την εικονιζόμενη θεά, κάνοντας μια μίνι αναπαράσταση του ζωγραφικού αριστουργήματος του 15ου αιώνα. Μετά την γυμνή... παντομίμα, ο άνδρας σκόρπισε ροδοπέταλα γύρω του και γονάτισε μπροστά στον διάσημο πίνακα. Οι επισκέπτες της ιταλικής γκαλερί απαθανάτισαν τη σκηνή με τα κινητά τους και την "ανέβασαν" με τρελά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εργαζόμενοι του μουσείου μίλησαν στη La Repubblica και περιέγραψαν το περιστατικό σαν ήρεμο και ζεν! Ο 25χρονος άνδρας ήταν ένας φλογερός Ισπανός τουρίστας, ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από τον πίνακα με την επέμβαση της αστυνομίας, φωνάζοντας «Ελευθερία Ελευθερία». Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Nazione του απαγγελθηκαν κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς . Η Γέννηση της Αφροδίτης (La nascita di Venere) του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1485–1486 και βρίσκεται στη συλλογή του μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία, στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο δημιουργό. Χ.Τ.

Αυτός ο φιλότεχνος έδωσε ρέστα! Απλοί, ήρεμοι επισκέπτες της Uffizi Gallery στη Φλωρεντία έπαθαν πραγματικό σοκ βλέποντας έναν ολόγυμνο άνδρα μπροστά στον πίνακα «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι. Καθώς ο ολόγυμνος άνδρας στεκόταν μπροστά στον πίνακα του Μποτιτσέλι έπαιρνε τις ίδιες πόζες με την εικονιζόμενη θεά, κάνοντας μια μίνι αναπαράσταση του ζωγραφικού αριστουργήματος του 15ου αιώνα. Μετά την γυμνή... παντομίμα, ο άνδρας σκόρπισε ροδοπέταλα γύρω του και γονάτισε μπροστά στον διάσημο πίνακα.

Οι επισκέπτες της ιταλικής γκαλερί απαθανάτισαν τη σκηνή με τα κινητά τους και την "ανέβασαν" με τρελά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εργαζόμενοι του μουσείου μίλησαν στη La Repubblica και περιέγραψαν το περιστατικό σαν ήρεμο και ζεν! Ο 25χρονος άνδρας ήταν ένας φλογερός Ισπανός τουρίστας, ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από τον πίνακα με την επέμβαση της αστυνομίας, φωνάζοντας «Ελευθερία Ελευθερία». Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Nazione του απαγγελθηκαν κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς .

Η Γέννηση της Αφροδίτης (La nascita di Venere) του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1485–1486 και βρίσκεται στη συλλογή του μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία, στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο δημιουργό.

Χ.Τ.