Θαυμάζει τον Αριστοτέλη και ζωγραφίζει ... μάτια!

26.03.2014
Έχει φοβερό ταλέντο... στα μάτια! Ο Χοσέ Βεργκάρα (Jose Vergara aka Redosking) είναι ένας εκπληκτικός ζωγράφος, μόνο που το ταλέντο του το επικεντρώνει μόνο στα... μάτια. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα μολύβια ο Χοσέ δημιουργεί υπερρεαλιστικά μάτια που μάς ταξιδεύουν σε τόπους ονειρικούς. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι είναι μόλις 19 ετών, ο καλλιτέχνης από το Μεξικό, που ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη, έχει ήδη γίνει διάσημος, αφού τα έργα του έχουν απογειωθεί μέσα από τα social media. Σε ηλικία 8 ετών -εξαιτίας ενός ατυχήματος- κόντεψε να χάσει το δεξί του χέρι. Αυτό το ... θαύμα ήταν που τον έσπρωξε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο ταλέντο του. «Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με λεπτομέρειες και το να ζωγραφίζω μάτια ήταν η τέλεια πρόκληση ... όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά και για τη σημασία τους.» Αν και νεαρός ο Χοσέ δηλώνει θαυμαστής του Αριστοτέλη, του Γκάντι και του Νέλσον Μαντέλα: «Για μένα αυτοί οι άνθρωποι ήταν δάσκαλοι στην τέχνη του ζην!». Και σε αυτό θέλει να διαπρέψει και ο Redosking. Χ.Τ.

Έχει φοβερό ταλέντο... στα μάτια! Ο Χοσέ Βεργκάρα (Jose Vergara aka Redosking) είναι ένας εκπληκτικός ζωγράφος, μόνο που το ταλέντο του το επικεντρώνει μόνο στα... μάτια. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα μολύβια ο Χοσέ δημιουργεί υπερρεαλιστικά μάτια που μάς ταξιδεύουν σε τόπους ονειρικούς. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι είναι μόλις 19 ετών, ο καλλιτέχνης από το Μεξικό, που ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη, έχει ήδη γίνει διάσημος, αφού τα έργα του έχουν απογειωθεί μέσα από τα social media.

Σε ηλικία 8 ετών -εξαιτίας ενός ατυχήματος- κόντεψε να χάσει το δεξί του χέρι. Αυτό το ... θαύμα ήταν που τον έσπρωξε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο ταλέντο του. «Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με λεπτομέρειες και το να ζωγραφίζω μάτια ήταν η τέλεια πρόκληση ... όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά και για τη σημασία τους.» Αν και νεαρός ο Χοσέ δηλώνει θαυμαστής του Αριστοτέλη, του Γκάντι και του Νέλσον Μαντέλα: «Για μένα αυτοί οι άνθρωποι ήταν δάσκαλοι στην τέχνη του ζην!». Και σε αυτό θέλει να διαπρέψει και ο Redosking.

Χ.Τ.