Ζωγραφίζει με το αίμα από τις φλέβες του!

31.03.2014
Βλέποντας αυτούς τους πίνακες δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι τον καμβά δεν έχουν κατακλύσει λαδομπογιές ή τέμπερες, αλλά πραγματικό, κατακόκκινο ανθρώπινο αίμα! Ο καλλιτέχνης αυτών των "ζωντανών" έργων είναι ο Αυστραλός τατουατζής Ντόκτορ Ρεβ Μάγιερς (Dr Rev Mayers), ο οποίος δημιουργεί με το ίδιο του το αίμα. Πολλοί τον έχουν για... τρελό και εκκεντρικό! Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν είναι η αγάπη του στην τέχνη της δερματοστιξίας, αλλά ότι βγάζει με σύριγγα το αίμα του και ζωγραφίζει με αυτό. Οι φλογεροί πίνακες ζωγραφικής του είναι ... ανατριχιαστικοί. Ο ζωγράφος λέει για την τέχνη του: «Ένα μυστικό που πρέπει να σας πω είναι ότι δεν χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ αίμα κάποιου άλλου, ή ζώου ή ανθρώπου. Αισθάνομαι ότι χρησιμοποιώντας το δικό μου αίμα, μοιράζω τον εαυτό μου, και γίνομαι μέρος του έργου που δημιουργώ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσεις ένα κομμάτι δικό σου και της τέχνης σου από το να είσαι ΕΚΕΙ στο έργο και ... σωματικά». Χρ. Τσατσαράγκου

Βλέποντας αυτούς τους πίνακες δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι τον καμβά δεν έχουν κατακλύσει λαδομπογιές ή τέμπερες, αλλά πραγματικό, κατακόκκινο ανθρώπινο αίμα! Ο καλλιτέχνης αυτών των "ζωντανών" έργων είναι ο Αυστραλός τατουατζής Ντόκτορ Ρεβ Μάγιερς (Dr Rev Mayers), ο οποίος δημιουργεί με το ίδιο του το αίμα. Πολλοί τον έχουν για... τρελό και εκκεντρικό! Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν είναι η αγάπη του στην τέχνη της δερματοστιξίας, αλλά ότι βγάζει με σύριγγα το αίμα του και ζωγραφίζει με αυτό.

Οι φλογεροί πίνακες ζωγραφικής του είναι ... ανατριχιαστικοί. Ο ζωγράφος λέει για την τέχνη του: «Ένα μυστικό που πρέπει να σας πω είναι ότι δεν χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ αίμα κάποιου άλλου, ή ζώου ή ανθρώπου. Αισθάνομαι ότι χρησιμοποιώντας το δικό μου αίμα, μοιράζω τον εαυτό μου, και γίνομαι μέρος του έργου που δημιουργώ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσεις ένα κομμάτι δικό σου και της τέχνης σου από το να είσαι ΕΚΕΙ στο έργο και ... σωματικά».

Χρ. Τσατσαράγκου