Δείτε ζευγάρια να κλείνονται μέσα σε ...προφυλακτικά

06.05.2014
Τι άλλο πια θα δούνε τα μάτια μας; Ο Γιαπωνέζος φωτογράφος Χαλ (Hal ) βρίσκει σε διάφορα underground μπαρ, αλλά και σε μέρη που ξέρει πως είναι γεμάτα από «παθιασμένα» άτομα και ζευγάρια τα... μοντέλα του και εν συνεχεία τους προτείνει να συμμετέχουν στο ασυνήθιστο πρότζεκτ του, που τιτλοφορείται «Σαρκικός Έρωτας» ('Flesh Love). Τι το περίεργο έχει αυτό το project; Τα ζευγάρια – που άλλοτε είναι πραγματικά ζευγάρια, άλλοτε άτομα άγνωστα μεταξύ τους- κλείνονται ολόγυμνα και αγκαλιασμένα σφικτά μέσα σε γιγαντιαίες πλαστικές σακούλες που εφαρμόζουν απόλυτα πάνω τους. Το αποτέλεσμα είναι περίεργο και αποπνέει μια απρόσμενη, σχεδόν απόκοσμη, οικειότητα. Στην τελευταία του δουλειά, ο Χαλ συνεργάστηκε με μία εταιρεία προφυλακτικών και τα έργα του χρησιμοποιήθηκαν ως διαφημίσεις. Μάλιστα κάτω από τις φωτογραφίες των ασφυκτικά αγκαλιασμένων υπό το πλαστικό ζευγαριών υπάρχει η λεζάντα: «Preserve the Love. Wear a Condom» (Διατηρήστε την αγάπη. Φορέστε ένα προφυλακτικό». Γ.Οικονόμου

Τι άλλο πια θα δούνε τα μάτια μας; Ο Γιαπωνέζος φωτογράφος Χαλ (Hal ) βρίσκει σε διάφορα underground μπαρ, αλλά και σε μέρη που ξέρει πως είναι γεμάτα από «παθιασμένα» άτομα και ζευγάρια τα... μοντέλα του και εν συνεχεία τους προτείνει να συμμετέχουν στο ασυνήθιστο πρότζεκτ του, που τιτλοφορείται «Σαρκικός Έρωτας» ('Flesh Love).

Τι το περίεργο έχει αυτό το project; Τα ζευγάρια – που άλλοτε είναι πραγματικά ζευγάρια, άλλοτε άτομα άγνωστα μεταξύ τους- κλείνονται ολόγυμνα και αγκαλιασμένα σφικτά μέσα σε γιγαντιαίες πλαστικές σακούλες που εφαρμόζουν απόλυτα πάνω τους. Το αποτέλεσμα είναι περίεργο και αποπνέει μια απρόσμενη, σχεδόν απόκοσμη, οικειότητα.

Στην τελευταία του δουλειά, ο Χαλ συνεργάστηκε με μία εταιρεία προφυλακτικών και τα έργα του χρησιμοποιήθηκαν ως διαφημίσεις. Μάλιστα κάτω από τις φωτογραφίες των ασφυκτικά αγκαλιασμένων υπό το πλαστικό ζευγαριών υπάρχει η λεζάντα: «Preserve the Love. Wear a Condom» (Διατηρήστε την αγάπη. Φορέστε ένα προφυλακτικό».

Γ.Οικονόμου