Δύο αστυνομικά μυθιστορήματα του Δ.Μαμαλούκα από το Κουκουνάρι

06.05.2014
Σε νέες αναθεωρημένες εκδόσεις κυκλοφορούν στις 12 Μαΐου, δύο από τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Δημήτρη Μαμαλούκα «Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού», ένα θρίλερ με αριστοτεχνική πλοκή και, «Η μοναξιά της ασφάλτου», ένα ατμοσφαιρικό αστικό νουάρ.

Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού

2η έκδοση
Αθήνα, Μάιος 2014
Σελίδες: 304
Τιμή: 16,70 € (με ΦΠΑ)
ISBN: 978-618-80598-6-3

Δύο καταραμένοι ήρωες, ένα άσβεστο μίσος. Ο σχεδιασμός μιας αιματοβαμμένης ληστείας. Ο έρωτας και η μανία για εκδίκηση συμπαρασύρονται από το Θάνατο. Ένα εντυπωσιακό σε σύλληψη κι εκτέλεση μυθιστόρημα, ένα κλασικό της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η μοναξιά της ασφάλτου
2η έκδοση
Αθήνα, Μάιος 2014
Σελίδες: 332
Τιμή: 16,70 € (με ΦΠΑ)
ISBN: 978-618-80598-4-9

Ένα μοντέρνο, πολυφωνικό μυθιστόρημα, γκρίζο και σκληρό σαν την άσφαλτο, σαν όνειρο που μένει, σαν εφιάλτης που γοητεύει... Ένας δολοφόνος, ένας μπάτσος, μια κοπέλα κι ένας λαθρομετανάστης. Λίγες ψυχές που βασανίζονται κάτω από το βάρος μιας αδυσώπητης μεγαλούπολης. Και η μοίρα θα τις πλέξει για πάντα στον ιστό της. Μια κραυγή εναντίον της αποξένωσης, εναντίον της μοναξιάς.

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Έχει γράψει εφτά μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού (Κουκουνάρι 2014), Η μοναξιά της ασφάλτου, (Κουκουνάρι 2014), Η απαγωγή του εκδότη, Η χαμένηβιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα (υποψήφιο για το βραβείο αναγνωστών ΕΡΤ- ΕΚΕΒΙ το 2007) και Κοπέλα που σε λένε Φίνι το οποίο μεταφράστηκε στα τουρκικά. Το πρώτο του βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες όπως Ελληνικά Εγκλήματα, Είσοδος Κινδύνου, Έρως 13. Έχει γράψει επίσης τη σειρά παιδικής λογοτεχνίας Κρις Πινόκιο & Νοεμί Αστράκη, Τα Παιδιά του Χρόνου, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε τέσσερα βιβλία, με τα δύο τελευταία να κυκλοφορούν επίσης από το Κουκουνάρι.