Ο τυφλός μουσικός που προσκυνάει η Νέα Υόρκη

28.05.2014
Ο Moondog δεν είναι μία απλή περίπτωση μουσικού και η ζωή του είναι στις μονταζιέρες της Χόλι Έλσον

Κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες από τη μουσική και όχι μόνο όπως ο Άλεν Γκινσμπεργκ (Allen Ginsberg) και ο Φιλιπ Γκλας (Philipp Glass) τον έχουν στη λίστα με τις επιρροές τους και μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια.

Ο Moondog είναι ένας τυφλός συνθέτης και ποιητής ο οποίος έγινε η πιο χαρακτηριστική underground φιγούρα της 6th Avenue στη Νέα Υόρκη όπου κυκλοφορούσε ντυμένος Viking και η σκηνοθέτις Χόλι Έλσον (Holly Elson) αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Το «The Viking of 6th Avenue» περιέχει συνεντεύξεις συνεργατών, φίλων, συγγενών και καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων είναι οι Τζάρβις Κόκερ (Jarvis Cocker), Τζεφ Μπρίτζες (Jeff Bridges) Γκλας, Ντέμπι Χάρι (Debbie Harry) και Κρις Στέιν (Chris Stein) των Blondie, Ντίμον Άλμπαρν (Damon Albarn), σπάνιες ηχογραφήσεις του, στιγμιότυπα από συναυλίες αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα με δηλώσεις του ίδιου.

Η δημιουργική ομάδα του φιλμ ξεκίνησαν crowdfunding καμπάνια στο Kickstarter ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την ολοκλήρωση του και να καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν ανέκδοτες συνθέσεις του στη μορφή Braille και το παρακάτω βίντεο θα σε πείσει και με το παραπάνω να στηρίξεις την προσπάθεια τους:

Κ.Π