Μανώλης Φάμελλος- Nalyssa Green στον Κήπο του Μεγάρου

10.06.2014
Ο Μανώλης Φάμελλος και η Nalyssa Green παρουσιάζουν το «Παρ’Ολίγον Κουαρτέτο» τους στον Κήπο Του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 11 Ιουλίου.

Την άνοιξη του 2012 ο Μανώλης Φάμελλος ξεκίνησε μια ανοικτή συνεργασία με μια μικρή ομάδα μουσικών. Ένα βιολί ένα τσέλο και ένα κοντραμπάσο μαζί με την μαντόλα και την κιθάρα του Μανώλη αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχήματος που με την προσθήκη της Nalyssa Green ένα χρόνο μετά στο ακορντεόν και το theremin πήρε την σημερινή του μορφή.

Έκτοτε το “Παρ’ ολίγον Kουαρτέτο” εξελίχτηκε σε ένα διαρκές ζωντανό πείραμα που μετράει ήδη επιτυχημένες εμφανίσεις σε σκηνές της Αθήνας δοκιμάζοντας να μεταφέρει νέα αλλά και παλιότερα τραγούδια του Μανώλη και της Nalyssa σε ένα άλλο ηχητικό τοπίο ακολουθώντας το εσωτερικό τους φως… ή σκοτάδι.

Είναι με τα τα δικά τους λόγια «μια ερασιτεχνική συνεργασία επαγγελματιών, ένα διαγωνίως παράλληλο κι ατάκτως τακτικό σχήμα που επιχειρεί να φανταστεί τον εαυτό του αλλιώς, έξω από τα σχήματα».

Στην πορεία ο Μανώλης και η Νalyssa άρχισαν επίσης να καλούν τακτικά (έως και θεσμικά) επί σκηνής φίλους δημιουργούς με τους οποίους μοιράζονται και ξαναδιαβάζουν τραγούδια τους, μεταφέροντας τα στον ήχο του κουαρτέτου. Αυτό θα γίνει και στον πανέμορφο Κήπο Του Μεγάρου με καλεσμένους να συνδράμουν την μικρή παρέα που θα βρεθεί στο στοιχείο της, καθώς χωρίς να βασίζεται στον ηλεκτρισμό αλλά στηριγμένη στις δονήσεις των εγχόρδων και των φωνών, απευθύνεται σε ευήκοους ακροατές που αγαπούν την μουσική των ψιθύρων, τα πουλιά και τα παράξενα σύννεφα…

Στην παρέα μας θα προστεθεί κι ένας βιολιστής-βιολονίστας ολοκληρώνοντας το κουαρτέτο.
Μιχάλης Βρέττας - βιολί
Μιχάλης Πορφύρης - τσέλο
Μιχάλης Καλκάνης – κοντραμπάσο
Μανώλης Φάμελλος - μαντόλα, κλασσική και ακουστική κιθάρα Nalyssa Green - ακκορντεόν, theremin

INFO:

Πότε: 11 Ιουλίου

ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282000