NSFW: Μοστράρει το αιδοίο της σε έκθεση

10.06.2014
Ένα πορτρέτο των γυναικείων γεννητικών οργάνων μάς θυμίζει - μεταξύ άλλων - τον τρόπο με τον οποίο ήρθαμε στη ζωή! Συνδυάζοντας τον ρομαντισμό, τον ρεαλισμό, και την ερωτική τέχνη έχουμε το επιθυμητό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα... Πριν από μερικές μέρες οι επισκέπτες στο μουσείο Ορσέ στο Παρίσι έγιναν μάρτυρες μιας performance που θα μπορούσε να σοκάρει... αλλά τελικά καταχειροκροτήθηκε! Ο λόγος για τη νεαρή καλλιτέχνιδα Ντέμπορα ντε Ρομπέρτις (Deborah de Robertis) από το Λουξεμβούργο, που προκάλεσε συναγερμό όταν έβγαλε τα ρούχα της και πόζαρε επιδεικνύοντας το αιδοίο της μπροστά από τον διάσημο πίνακα του Γκυστάβ Κουρμπέ (Gustav Courbet), με τίτλο «Η Προέλευση του Κόσμου» (L’Origine du monde). Σύμφωνα με τη Le Monde, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Μαΐου, στην αίθουσα 20 του Μουσείου. Η Ντε Ρομπέρτις μπήκε στο χώρο με ένα χρυσό φόρεμα και αποκάλυψε στους επισκέπτες τη δική της «Προέλευση του Κόσμου»...σε φουλ θέα! Οι φιλότεχνοι χειροκρότησαν, αλλά οι φύλακες της αίθουσας έπαθαν ... εγκεφαλικό. Η Ντε Ρομπέρτις απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας: «Σε αυτό τον ρεαλιστικό πίνακα, ο ζωγράφος δείχνει τα ανοικτά πόδια, αλλά το αιδοίο δεν φαίνεται. Δεν αποκαλύπτεται το "μάτι"... δεν δείχνω το αιδοίο μου, απλά αποκαλύπτω αυτό που δεν βλέπουμε στον πίνακα... το μάτι του αιδοίου, την τρύπα, το χάσμα, που πέρα από τη σάρκα παραπέμπτει στο άπειρο, στην προέλευση της προέλευσης». - Δες το βίντεο εδώ... - Περισσότερα στο facebook.com/deborah.derobertis Χ.Τ.

Ένα πορτρέτο των γυναικείων γεννητικών οργάνων μάς θυμίζει - μεταξύ άλλων - τον τρόπο με τον οποίο ήρθαμε στη ζωή! Συνδυάζοντας τον ρομαντισμό, τον ρεαλισμό, και την ερωτική τέχνη έχουμε το επιθυμητό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα... Πριν από μερικές μέρες οι επισκέπτες στο μουσείο Ορσέ στο Παρίσι έγιναν μάρτυρες μιας performance που θα μπορούσε να σοκάρει... αλλά τελικά καταχειροκροτήθηκε!

Ο λόγος για τη νεαρή καλλιτέχνιδα Ντέμπορα ντε Ρομπέρτις (Deborah de Robertis) από το Λουξεμβούργο, που προκάλεσε συναγερμό όταν έβγαλε τα ρούχα της και πόζαρε επιδεικνύοντας το αιδοίο της μπροστά από τον διάσημο πίνακα του Γκυστάβ Κουρμπέ (Gustav Courbet), με τίτλο «Η Προέλευση του Κόσμου» (L’Origine du monde).

Σύμφωνα με τη Le Monde, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Μαΐου, στην αίθουσα 20 του Μουσείου. Η Ντε Ρομπέρτις μπήκε στο χώρο με ένα χρυσό φόρεμα και αποκάλυψε στους επισκέπτες τη δική της «Προέλευση του Κόσμου»...σε φουλ θέα! Οι φιλότεχνοι χειροκρότησαν, αλλά οι φύλακες της αίθουσας έπαθαν ... εγκεφαλικό. Η Ντε Ρομπέρτις απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας: «Σε αυτό τον ρεαλιστικό πίνακα, ο ζωγράφος δείχνει τα ανοικτά πόδια, αλλά το αιδοίο δεν φαίνεται. Δεν αποκαλύπτεται το "μάτι"... δεν δείχνω το αιδοίο μου, απλά αποκαλύπτω αυτό που δεν βλέπουμε στον πίνακα... το μάτι του αιδοίου, την τρύπα, το χάσμα, που πέρα από τη σάρκα παραπέμπτει στο άπειρο, στην προέλευση της προέλευσης».

- Δες το βίντεο εδώ...

- Περισσότερα στο facebook.com/deborah.derobertis

Χ.Τ.