Οι atenistas φτιάχνουν παγκάκια για παραμελημένες στάσεις

18.06.2014
Άλλη μια αξιοπρόσεκτη δράση των atenistas που μας έκανε εντύπωση... δύο παγκάκια σε στάσεις λεωφορείου πρόσφεραν ανάπαυση στους επιβάτες που περιμένουν καρτερικά - βρέξει χιονίσει - όρθιοι να πάνε στις δουλειές τους ....

Όλα ξεκίνησαν απ’ την παρατήρηση ότι η στάση λεωφορείου πάνω στο Μετρό Μεταξουργείο λειτουργεί σαν βασικό σημείο μετεπιβίβασης για τους επιβάτες των γραμμών Α15 και Β15 που εξυπηρετούν το Χαϊδάρι.

Έτσι καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, που πληρώνουν το αντίτιμο που τους ζητείται και αυτονοήτως αξίζουν των αντίστοιχων υπηρεσιών, χρησιμοποιούν μια στάση που δεν παρέχει στοιχείωδη βασική υποδομή, όπως του σκέπαστρου αλλά πολύ περισσότερο του να μπορεί να καθίσει κάποιος και ιδίως οι ηλικιωμένοι και άτομα με ανάγκες. Δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.

Έτσι συμβολικά ήταν η σειρά των atenistas να κάνουν κάτι. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου των atenistas δημιούργησαν 2 παγκάκια που εγκαταστάθηκαν σε δύο μόνο από τα σημεία που χρήζουν ενδιαφέροντος, συντήρησης και εγκατάστασης μέσα στην πόλη.

Δες με φωτογραφίες τη δράση των atenistas