Σκίτσα με εμμονή στις γυμνές καμπύλες

26.08.2014
Από την Αναγέννηση μέχρι τον Ρομαντισμό, οι λεπτομέρειες των γυμνών ποδιών, στέρνων και γλουτών λειτούργησαν σαν "χώροι" για τους καλλιτέχνες, προκειμένου να εξερευνήσουν τις πλευρές της σεξουαλικότητας, της επιθυμίας, της πραγματικότητας και του φαντασιακού. Όταν οι καλλιτέχνες-δημιουργοί άρχισαν να σχεδιάζουν, να ζωγραφίζουν και να κάνουν γλυπτική με πιο εξελιγμένους τρόπους, άρχισε να γιγαντώνεται και η συμπαντική εμμονή στις γυμνές… καμπύλες. «Η απεικόνιση του γυμνού στην τέχνη είναι μια νίκη του φανταστικού πάνω στο πραγματικό» σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Frances Borzello, στο βιβλίο του «The Naked Nude». Μια ενδιαφέρουσα συλλογή γυμνών σκίτσων και ζωγραφικών έργων θα φιλοξενηθεί στο νεοϋορκέζικο Drawing Room, όπου θα ξεδιπλωθεί μια μικρή ιστορία της εμμονής του καλλιτεχνικού κόσμου με το.... κοστούμι της γέννησής μας. Η έκθεση ξεκινάει με τον παππού των σύγχρονων γυμνών, Έγκον Σίλε (Egon Schiele) και συνεχίζει με σκίτσα των Louise Bourgeois, Paul McCarthy, Tracey Emin, και Chris Ofilli. X.T.

Από την Αναγέννηση μέχρι τον Ρομαντισμό, οι λεπτομέρειες των γυμνών ποδιών, στέρνων και γλουτών λειτούργησαν σαν "χώροι" για τους καλλιτέχνες, προκειμένου να εξερευνήσουν τις πλευρές της σεξουαλικότητας, της επιθυμίας, της πραγματικότητας και του φαντασιακού. Όταν οι καλλιτέχνες-δημιουργοί άρχισαν να σχεδιάζουν, να ζωγραφίζουν και να κάνουν γλυπτική με πιο εξελιγμένους τρόπους, άρχισε να γιγαντώνεται και η συμπαντική εμμονή στις γυμνές… καμπύλες.

«Η απεικόνιση του γυμνού στην τέχνη είναι μια νίκη του φανταστικού πάνω στο πραγματικό» σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Frances Borzello, στο βιβλίο του «The Naked Nude». Μια ενδιαφέρουσα συλλογή γυμνών σκίτσων και ζωγραφικών έργων θα φιλοξενηθεί στο νεοϋορκέζικο Drawing Room, όπου θα ξεδιπλωθεί μια μικρή ιστορία της εμμονής του καλλιτεχνικού κόσμου με το.... κοστούμι της γέννησής μας. Η έκθεση ξεκινάει με τον παππού των σύγχρονων γυμνών, Έγκον Σίλε (Egon Schiele) και συνεχίζει με σκίτσα των Louise Bourgeois, Paul McCarthy, Tracey Emin, και Chris Ofilli.

X.T.