Μητέρα Γουάινχαουζ: Η Έιμι δε μπορούσε να σταθεί απ' το αλκοόλ

05.09.2014
Η μητέρα της Γουάινχαουζ αποκαλύπτει πως ήταν η κόρη της μία μέρα πριν φύγει από τη ζωή.

Η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη μουσική, αγαπήθηκε από πάρα πολύ κόσμο, γνώρισε τεράστια επιτυχία αλλά δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που της στέρησαν τελικά τη ζωή πολύ νωρίς.

Μετά το θάνατο της οι γονείς της έφτιαξαν το Amy Winehouse Foundation με στόχο να βοηθήσουν παρόμοιες περιπτώσεις με την κόρη τους κι έγραψαν το βιβλίο Loving Amy στο οποίο η μητέρα της, Τζάνις(Janis) αποκαλύπτει και την κατάσταση της Έιμι μία μέρα πριν το θάνατο της.

Όπως αναφέρει, την επισκέφτηκε στο σπίτι της στο Κάμπντεν και σοκαρίστηκε από την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Ήταν πεταμένα παντού σπασμένα μπουκάλια κρασί και η 27χρονη τραγουδίστρια που μύριζε αλκοόλ ήταν τόσο μεθυσμένη που δε μπορούσε να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Τότε η Τζάνις είπε στον σωματοφύλακα της κόρης της Άντριου Μόρις (Andrew Morris) να την σηκώσει και να τη μεταφέρει στο μπάνιο για να συνέλθει και να τη βοηθήσουν να γίνει καλύτερα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, το κοριτσάκι της έζεχνε και η άσχημη μυρωδιά έβγαινε από όλους του πόρους του σώματος της.

«Δε μπορούσα να κάθομαι και να τη βλέπω σ’ αυτή την κατάσταση. Όταν ο Άντριου εμφανίστηκε, είδα την Έιμι γραπωμένη στον ώμο του και φαινόταν πως την είχε πλύνει ,την είχε ντύσει και της είχε βάλει το πρόσθετο μαλλί στην προσπάθεια του να την κάνει να δείχνει αξιοπρεπής.» αναφέρει σε κάποιο απόσπασμα του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει 17 Σεπτεμβρίου.