Ματαιώθηκαν οι Θεσμοφοριάζουσες, απλήρωτοι οι ηθοποιοί

08.09.2014
Ο θεατρικός επιχειρηματίας δεν πληρώνει συντελεστές, ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό, οι περισσότεροι έχουν κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού με εξώδικα, ενώ ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής με επιστολή του στον Τύπο γνωστοποιεί την καταγγελία της σύμβασής του και την απαγόρευση χρήσης της μουσικής του.

«Εκφράζοντας -θέλω να πιστεύω- το σύνολο των συναδέλφων του χώρου (ηθοποιών, τεχνικών και υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες», παραγωγής του γνωστού πλέον στον καλλιτεχνικό χώρο, επιχειρηματία ονόματι Φάνη Κιρκινέζου), κατήγγειλα τη σύμβασή μου με τον εν λόγω επιχειρηματία και προχώρησα σε απαγόρευση χρήσης της μουσικής μου για τη συγκεκριμένη παράσταση, για αθέτηση όλων των συμβατικών του υποχρεώσεων», αναφέρει ο Δ. Τσακνής.

«Συμβατικές υποχρεώσεις, που εξ όσων καλά γνωρίζω, αθέτησε και συνεχίζει να αθετεί τόσο προς τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς όσο και προς τον μεταφραστή Κ. Γεωργουσόπουλο, τον διασκευαστή Γ. Κιμούλη, τη χορογράφο Ε. Γεροδήμου και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές.

Σε παρόμοιες ενέργειες σαν τη δική μου προέβησαν ηθοποιοί της παράστασης όσο και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Γ. Κιμούλης...»

Επιστολή
Σημειώνουμε ότι η παράσταση είχε γνωρίσει καλή ανταπόκριση στην καλοκαιρινή της περιοδεία. Από την πλευρά του ο θεατρικός επιχειρηματίας με επιστολή του προς τον Τύπο δηλώνει ότι «η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό, με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μη μας επιτρέπει τη συνέχισή της».