Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της Winehouse

10.10.2014
"Κάθε πόρος του κορμιού της μύριζε αλκοόλ". Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Τζάνις Γουάινχαουζ στο βιβλίο της “Loving Amy, a mother’s story” την τελευταία φορά που είδε την κόρη της ζωντανή.

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία στις 11 Σεπτεμβρίου η μητέρα της τραγουδίστριας περιγράφει την αδίεξοδη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η κόρη της, που πάλεψε με τους δαίμονες της, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Σοκαριστική είναι η περιγραφή της για την τελευταία φορά που είδε την κόρη της, όταν την επισκέφθηκε στο σπίτι της στο Κάμντεν. Την πόρτα άνοιξε ο σωματοφύλακας της Έιμι, Άντριου Μόρις, ο οποίος της ζήτησε να περιμένει στο σαλόνι μέχρι να τη φωνάξει. Μετά από πολλή ώρα, αφού την ξύπνησε, την έκανε μπάνιο, τη χτένισε και την έντυσε για να μην την αντικρίσει σε άθλια κατάσταση η μητέρα της, η Έιμι κατάφερε -υποβασταζόμενη- να «χυθεί» σε έναν καναπέ στο σαλόνι, έτοιμη να καταρρεύσει.

Την επόμενη μέρα στις 23 Ιουλίου 2011, η Έιμι Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος της προήλθε από άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος.

Η Τζάνις Γουάινχαουζ σε άλλο σημείο του βιβλίου της αναφέρει “Δεν πιστεύω αυτό που λένε, ότι η κόρη μου ήθελε να πεθάνει και προκάλεσε η ίδια τον θάνατο της. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πάλεψε με τους δαίμονες της και με αυτό που είχε καταντήσει, αλλά ονειρευόταν όντως μια μέρα να γίνει μητέρα, να κάνει παιδιά και ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού της αγαπούσε τη ζωή και επιθυμούσε την επαφή με τους ανθρώπους”.