Μήνυση για το «Stairway To Heaven»: Δεν είναι των Led Zeppelin!

22.10.2014
Διαβάσαμε την είδηση και ... ανατριχιάσαμε καθότι το κομμάτι Ύμνος τωνμ φοιτητικών μας χρόνων παίζει να μην είναι των Led Zeppelin!
Ποιος έχει γράψει το εμβληματικό κομμάτι «Stairway To Heaven»; Εμείς πιστεύαμε ότι είναι πόνημα των Led Zeppelin και μία ... μήνυση μάς άλλαξε γνώμη!

Σύμφωνα με τον Ράντι Καλιφόρνια (Randy California), πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος Spirit - που ακολούθησε σε κοινή περιοδεία το θρυλικό συγκρότημα Led Zeppelin το 1968 και το 1969 - ο κιθαρίστας και στιχουργός των Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ (Jimmy Page) άκουσε τους Spirit να παίζουν το κομμάτι τους "Taurus" και αντέγραψε μέρος της μελωδίας... συνθέτοντας μετά το διάσημο «Stairway To Heaven»!

Στην αγωγή που υπέβαλε το γκρουπ Spirit, οι νομικοί τους σύμβουλοι αναφέρουν: «Αυτό που έχει συμβεί εις βάρους του Randy California και των Spirit είναι λάθος. Οι Led Zeppelin πρέπει να αποκαταστήσουν την αδικία αναφέροντας από δω και στο εξής τα παραπάνω ονόματα στα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού».

«Η υπόθεση είναι γελοία», φωνάζει ο 70χρονος σήμερα Τζίμι Πέιτζ! Οι δικηγόροι των Led Zeppelin προσπάθησαν να πείσουν τον δικαστή να απορρίψει την υπόθεση ως εντελώς αβάσιμη, αλλά προς το παρόν απέτυχαν. Το θέμα θα εξεταστεί περαιτέρω και ο Πέιτζ θα συνεχίσει να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι όλα τούτα είναι γελοιότητες.
Χ.Τ.