Μια γαστρονομική εμπειρία στον Πύργο Πετρέζα

23.10.2014
Ο Πύργος Πετρέζα πρωτοπορεί ως ο πρώτος χώρος εκδηλώσεων με δική του κουζίνα, με την επιμέλεια του πολυβραβευμένου Chef, Μιλτιάδη Κιούκα.

Ο Πύργος Πετρέζα, με την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα, την επιβλητική αρχιτεκτονική και την φυσική ομορφιά που διαθέτει, παρουσιάζει και ανακοινώνει τη νέα του υπηρεσία: «την κουζίνα». Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και βραβεία Gourmet, Executive Chef, Μιλτιάδης Κιούκας. Ο Μιλτιάδης Κιούκας και η ομάδα του διαμορφώνουν κάθε προτεινόμενο μενού με σκοπό να δώσουν μια ιδιαίτερη και απολύτως προσωποποιημένη γαστρονομική διάσταση στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στον Πύργο Πετρέζα.

Η ιστορία του Πύργου, ενός μοναδικού χώρου στα Μεσόγεια, ξεκινά από το 1980 και ταυτίζεται με την παραγωγή κρασιού, αφού πάνω από 60 στρέμματα του κτήματος αποτελούνται από αμπελώνες. Το παραδοσιακό οινοποιείο που στεγάζεται μέσα στο κτήμα, έδωσε ζωή στο όραμα του Γεώργιου Μπέλμπα, εμπνευστή και ιδρυτή του πύργου. Το όραμα αφορούσε την παραγωγή καλού οίνου και τη δημιουργία ενός παραδοσιακού σπιτιού για το κρασί, ανοιχτό για κάθε επισκέπτη.
Σήμερα, ο ιδιαίτερος χώρος εκδηλώσεων Πύργος Πετρέζα έρχεται να ενδυναμώσει το όραμα του εμπνευστή του με την προσθήκη της υπηρεσίας της κουζίνας που σέβεται και αναδεικνύει το κρασί που παράγεται στο κτήμα, δημιουργημένο από έναν από τους πιο αναγνωρισμένους έλληνες Chef.
Παράλληλα, με τη νέα υπηρεσία, ο Πύργος Πετρέζα ξεκινά και μία σειρά από γαστρονομικές και οινολογικές βραδιές, που σαν στόχο έχουν να φέρουν το κοινό σε επαφή με τη μοναδική του κουζίνα. Το πρώτο ταξίδι γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου με ένα μενού πέντε πιάτων ιδιαίτερου γαστρονομικού ενδιαφέροντος συνοδεία μιας σειράς σπάνιων και συλλεκτικών κρασιών σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Τη βραδιά αυτή, παρών θα είναι και ο διεθνώς διακεκριμένος οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Αλφα, Άγγελος Ιατρίδης. Τα εποχιακά Ταξίδια Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με το ξεχωριστό περιβάλλον του Πύργου, απολαμβάνοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.
Ταξίδι Γευσιγνωσίας
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 20:00
ΜΕΝΟΥ
Α’ πιάτο
Καλωσόρισμα
Σούπα τραχανά με κρουτόν φέτας
Σαν Μιχάλη Σύρου σαγανάκι με κρέμα λεμονιού & αποξηραμένο σύκο
Kρασί -
Sauvignon Blanc 100% - Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες Sauvignon Blanc 2013 magnum στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
92 βαθμοί – Wine & Spirits Magazine
17 βαθμοί - Jancis Robinson
91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
Β’ πιάτο
Καραβίδες με τριλογία ρεβιθιού προέλευσης Δομοκού
Kρασί
Ροζέ 2013 magnum, Ξινόμαυρο 50%, Syrah 50% - Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα και κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
16,5 βαθμοί – Jancis Robinson
Γ’ πιάτο
Κριθαράκι με ορτύκια Φάρμας Μπράλου
Kρασί
Ερυθρό 2004 magnum, Syrah 60%, Merlot 20%, Ξινόμαυρο 20% - Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για μεγάλο χρονικό διάστημα στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Τουλάχιστον 13 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη πριν την εμπορική του κυκλοφορία. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
96 Βαθμοί – James Halliday – The Australian
92 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
17.5 Βαθμοί – Jancis Robinson
Regional Trophy – Decanter World Wine Awards
Δ’ πιάτο
Μάγουλα Φάρμας Μπράλου στιφάδο με μελιτζάνα & πατάτες
Kρασί
Αlpha One 2008 Η επιλογή του οινοποιού.
Τα κορυφαία 17 βαρέλια κάθε σοδειάς στα οποία ο οινοποιός επιλέγει να παρουσιάσει την απόλυτη έκφραση και δυναμική της
Αποβοστρύχωση, προ ζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες. 36 μήνες σε ειδικά επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια. 200% νέο βαρέλι (18 μήνες + 18 μήνες). Χωρίς κατεργασία και φιλτράρισμα πριν την Αμπελουργικής ζώνης Αμυνταίου. Εμφιάλωση και επιπλέον παλαίωση 18 μήνες στην φιάλη.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
18 Βαθμοί – Jancis Robinson
Γλυκό
Μήλο φιρίκι Πηλίου, κυδώνι, κρέμα κανέλας & sorbet μανταρίνι
Kρασί
Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε αδρανές περιβάλλον. Παραμονή του κρασιού για 9 μήνες στις λεπτές οινολάσπες
Gewürztraminer 85%, Μαλαγουζιά 15% - Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
15 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια Bertrange και κατ’ ελάχιστο 12 μήνες στην φιάλη Ωμέγα 2009 του με περιοδική ανάδευση.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
Τιμή 70 ευρώ κατ' άτομο
Διαθέσιμες 50 θέσεις
Για τον Πύργο Πετρέζα
Ο Πύργος Πετρέζα κατασκευάστηκε εξ αρχής με σκοπό τη φιλοξενία. Σήμερα, αναλαμβάνει οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις, επίσημα γεύματα, γεύματα εργασίας, κοκτέιλ πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, συναντήσεις γευσιγνωσίας, εκδηλώσεις τέχνης κ.λπ. Παρέχει όλες τις ανέσεις και τις υποδομές για να υποδεχθεί αποτελεσματικά εκδηλώσεις διαφόρων ειδών και μεγεθών, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια απρόσμενα ευχάριστη διάθεση, που απορρέει από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τη μοναδική αισθητική του.
Οι έξι (συν δύο βοηθητικές) μονοκόμματες, δίχως κολόνες, αίθουσες του Πύργου Πετρέζα (800 τ.μ.), η εκπληκτική βεράντα του (400 τ.μ.), αλλά και ο μεγάλος, πανέμορφος κήπος του (1.800 τ.μ.), αποτελούν ιδανικούς χώρους για κάθε εκδήλωση. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως στον εσωτερικό χώρο μπορούν να γευματίσουν με άνεση 400 περίπου άτομα, στη βεράντα περί τα 250, ενώ στον κήπο έως και 1100. Φυσικά, έχει προβλεφθεί ένας τουλάχιστον ικανοποιητικός αριθμός θέσεων στάθμευσης (περισσότερες από 380).
Οι υποδομές όμως του πύργου δεν εξαντλούνται στην εμφάνιση και στις ανέσεις. Διαθέτει ασανσέρ και τουαλέτες για ΑΜΕΑ (Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες), ενώ οι κουζίνες, τα αποδυτήρια, τα ντους και άλλες εγκαταστάσεις για το προσωπικό, είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες που απαιτεί κάθε εκδήλωση.
Επειδή αρχικός στόχος ήταν η κατασκευή ενός χώρου συγκέντρωσης και διασκέδασης για φίλους και συγγενείς της ιδιοκτήτριας οικογένειας, που θα διατηρεί άσβεστη στη μνήμη την παράδοση της περιοχής, ο Πύργος Πετρέζα διακρίνεται για την οικογενειακή «ζεστασιά» του, που δημιουργεί οικειότητα και άνεση στους επισκέπτες. Σε αυτό συμβάλλουν και οι σημερινές οικοδέσποινες, η υποδοχή των οποίων θυμίζει σπιτική φιλοξενία, χωρίς όμως να υπολείπεται σε αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό.
Πύργος Πετρέζα: 3o χλμ Σπάτων - Πικερμίου
ΤΘ 112, 19004 Σπάτα
Τηλ: +30 210 6039396, 210 6043396
Fax: +30 210 6039398
http://pyrgospetreza.gr/
https://www.facebook.com/PyrgosPetreza