Spice Girls: Το 1996 τις κορόιδευαν, σήμερα τις ψήφισαν στην κορυφή!

03.11.2014
Δύσκολα θα μαντέψεις ποιο είναι το πιο δημοφιλές ποπ τραγούδι από το 1940 σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα! Το Wannabe των Spice Girls βγήκε στην κορυφή της ενδιαφέρουσας λίστας.

Περίπου δύο δεκαετίες μετά το πρώτο τους single που ανέβηκε στην κορυφή των μουσικών charts, το διάσημο γυναικείο συγκρότημα των Spice Girls έφερε άλλη μια πρωτιά, το Wannabe είναι το πιο πιασάρικο βρετανικό χιτ από το 1940 και εντεύθεν!

Το τραγούδι «Wannabe», που πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα στον κόσμο και έγινε Νο1 σε 22 χώρες, ψηφίστηκε ως το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι μέσα σε ένα σύνολο 220 κορυφαίων εμπορικών τραγουδιών από το 1940, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Μάντσεστερ.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα online παιχνίδι, με τίτλο «Hooked On Music», στο οποίο οι συμμετέχοντες κατέγραψαν πόσο αναγνωρίσιμα ήταν τα προ-επιλεγμένα τραγούδια. Οι χρήστες σε 2.3 δευτερόλεπτα αναγνώρισαν το Wannabe, ενώ την ίδια στιγμή χρειάστηκαν 5 δεύτερα για άλλα κομμάτια.

Το Wannabe, ήταν πρώτο στα βρετανικά charts για επτά εβδομάδες το καλοκαίρι του 1996 και για έναν ολόκληρο μήνα στη λίστα Billboard Hot 100 και στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 1997. Το τραγούδι κέρδισε το βραβείο «best single» το 1997 στα Βρετανικά Μουσικά Βραβεία, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη μουσική βιομηχανία που τις χαρακτήριζε κοριτσάκια με εμφάνιση αλλά χωρίς ταλέντο!

Στην έρευνα συμμετείχαν 12.000 χρήστες ενώ ολόκληρη η λίστα έχει τρομερό ενδιαφέρον:

1. Wannabe – Spice Girls
2. Mambo No 5 – Lou Bega
3. Eye Of The Tiger – Survivor
4. Just Dance – Lady Gaga
5. SOS – ABBA
6. Pretty Woman – Roy Orbison
7. Beat It – Michael Jackson
8. I Will Always Love You – Whitney Houston
9. Don’t You Want Me – The Human League
10. I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith