«Η Φωνή της Πεταλούδας» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις»

11.11.2014
Η Τζένη Δριβάλα στο ρόλο μιας διάσημης σοπράνο που έχει εμμονή με τον χαρακτήρα της Μαργαρίτας στον ΦΑΟΥΣΤ του Γκαίτε.

Στο καινούργιο θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου (γνωστός από τα έργα «Η καρδιά του δότη», «Η σκιά του Ειδώλου», «Καβάφης - ο Υμνωδός της Αλεξάνδρειας» κ.α.), η Τζένη Δριβάλα με την σκηνοθεσία της Χρυσάνθης Κορνηλίου μας οδηγούν σε μια πρωτότυπη αντιμετώπιση του θέματος του Φάουστ.

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή της στον ρόλο της «Μαργαρίτας» στην όπερα «Φάουστ» του Γκουνώ, η πρωταγωνίστρια υποβάλλει τα δικά της ερωτήματα, με οδηγό μια συμβολική αινιγματική φιγούρα. Η επιλογή της μοίρας μας είναι στα χέρια μας; Γίνεται άραγε να αλλάξει μέσα από μια συμφωνία και με ποιον; Τον εαυτό μας; Τον Θεό; Τον αντιπρόσωπό του; Με μεταμορφώσεις που περνούν τόσο από τα πρόσωπα του θεατρικού Φάουστ όσο και από αυτά της ομώνυμης όπερας, οδηγείται σε απαντήσεις και αποφάσεις.

Καθώς ο μύθος του Φάουστ έχει εμπνεύσει πολλούς μεγάλους συνθέτες, δίνεται η ευκαιρία στην σπουδαία αυτή υψίφωνο να μας οδηγήσει και σε μια γνωριμία με τα σημαντικότερα από αυτά τα έργα.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Πιάνο: Δημήτρης Καραμανώλης
Σκηνικό και κουστούμια: Dennis Krief
Παίζουν: Τζένη Δριβάλα, Ανδρέας Παπαγιαννάκης

Info:

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 16/11 και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 20.00 για τις επόμενες 6 εβομάδες (μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου)

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 - www.dieleusis.gr