Red Elephant: Φάγαμε το καλύτερο ινδικό στην Αθήνα

19.11.2014
Σε ένα στενό πίσω από την Πανόρμου κρύβεται ένα μικρό διαμάντι… λένε ότι είναι το καλύτερο ινδικό φαγητό στην Αθήνα… μετά από ένα διαβολικά καυτερό μοσχάρι βίνταλου (ξεροσφύρι), 3 μπίρες Cobra και περίπου 10 βιντεοκλίπ Μπόλιγουντ στην οθόνη πάνω από το κεφάλι μας… συμφωνήσαμε πως ναι, είναι το καλύτερο ινδικό στην Αθήνα.

Πήγαμε Σάββατο χωρίς να κλείσουμε τραπέζι και σε ένα γύρισμα της τύχης καταφέραμε να βρούμε μια ακρούλα σε αυτό το μικρό μαγαζί, που στο ταβάνι του έχει πανί σαν σκηνή - έτσι για να νιώσουμε … μαχαραγιάδες! Κόκκινοι ελέφαντες παντού και μια οθόνη Μπόλιγουντ στήνουν ένα σκηνικό από Ινδία... ή κάπου που ζουν Ινδοί.

Αναφορικά με το όνομα, διόλου τυχαία επιλέχθηκε ο ελέφαντας, που είναι σύμβολο φυσικής και πνευματικής δύναμης. Στην ινδική μυθολογία οι ελέφαντες φέρνουν καλή τύχη και λέγεται μάλιστα ότι μια από τις μετενσαρκώσεις του Βούδα ήταν σε ελέφαντα.

Το κόκκινο χρώμα για τους Βουδιστές σχετίζεται με ενέργειες σοφίας, αρετής, τύχης και αξιοπρέπειας. Ο συνδυασμός για τον ιδιοκτήτη - πρώην ιδιοκτήτη του περίφημου Noor – δεν μπορεί παρά να σημαίνει καλό φαγητό και ευχαριστημένους πελάτες. Όταν δεν γίνεται χαμός μπορείς να παρακολουθήσεις και ποιος μαγειρεύει μέσα από τις κούφιες «παγόδες» στο παραπέτασμα της κουζίνας.

Στο προκείμενο... Ξεκινήσαμε με ένα αλμυρό ινδικό ρόφημα λάσι. Συνεχίσαμε με ορεκτικά Σαμόσα με λαχανικά, που είναι τηγανιτά τριγωνάκια γεμιστά με λαχανικά και μπαχαρικά. Στο τραπέζι κατόπιν προσγειώθηκαν πεντανόστιμες ζεστές ινδικές πιτούλες Ναν, ψημένες στο ταντούρι*. Για να ακολουθήσουν οι φλεγόμενοι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Από τη μια το μοσχάρι Βίνταλου, με την περίφημη ομώνυμη σάλτσα από σειρά καυτερών μπαχαρικών.

*Το "Ταντούρι" είναι παραδοσιακός ινδικός φούρνος. Το εσωτερικό του είναι φτιαγμένο από πηλό, και το εξωτερικό του από σίδερο. Μέσα στο ταντούρι ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο κοτόπουλο, γαρίδες, κεμπάπ, κλπ. αφού προηγουμένως έχουν μαριναριστεί σε μπαχαρικά. Το "Ναν" είναι η παραδοσιακή ινδική πίτα. Αυτή η πίτα ζυμώνεται και ψήνεται στα τοιχώματα του ταντούρι μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και σερβίρεται πάντα φρέσκια και ζεστή.

Και προσοχή το καυτερό εδώ είναι πραγματικά καυτερό! Από την άλλη επιλέξαμε το κοτόπουλο Μαντράς, μαγειρεμένο στην πασίγνωστη σάλτσα Μαντράς με καυτερά μπαχαρικά και ντομάτα. Το σβήσιμο ανέλαβε η παγωμένη lager μπίρα Cobra.

Εν ολίγοις, αυθεντικές γεύσεις, αξιοπρεπείς τιμές, μεγάλη ποσότητα σε σημείο να αφήσεις φαΐ και ανοιχτόκαρδο - πάντα χαλογελαστό - service.

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Όλα τα καλούδια του Κόκκινου Ελέφαντα στο www.redelephantathens.gr