Φάγαμε στον... Μεξικανό στο Γουδί

25.11.2014
Λίγο πιο πάνω από το Παίδων, στην οδό Ευδήλου στο Γουδί, ένα μικροσκοπικό ατμοσφαιρικό μαγαζί ξεχωρίζει για το μεξικάνικο στυλ του. Σχεδόν πάντα γεμάτο (επιβάλλονται οι κρατήσεις τα Σαββατοκύριακα) μας προσκαλεί να γευθούμε πιάτα της παραδοσιακής μεξικάνικης κουζίνας που έχουν τις ρίζες τους στους πολιτισμούς των Αζτέκων και των Μάγια.
Και τι καλύτερο από τάκος, τοστάδας, μπουρίτος, κεσαντίγιας, φαχίτας, σόπες, μόλε και άλλα πολλά ... με τη συνοδεία μιας παγωμένης μαργαρίτας, ενός μοχίτο ή σανγκρία ή απλώς μιας τεκίλας ή μιας μεξικάνικης μπύρας σερβιρισμένων με παραδοσιακό τρόπο;
Ο λόγος για το μεξικάνικο εστιατόριο "Ο Μεξικανός", τον οποίο και έχουμε «τιμήσει» ουκ ολίγες φορές μέσω... delivery, αλλά τώρα για πρώτη φορά πήγαμε στο… χώρο του. Στο σπίτι τους, τα πιάτα φαίνονται διαφορετικά και μάλλον είναι ακόμη και πιο γευστικά.
Η σαλάτα μας

Ξεκινήσαμε με μία δροσερή και αρκετά ικανοποιητική σαλάτα Φαχίτα (θα περιμέναμε ίσως λίγο πιο στεγνό το μαρούλι και λίγο πιο γευστικό το κοτόπουλο) και συνεχίσαμε με μία εντυπωσιακή και λίγο πειραγμένη ποικιλία με nachos, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα, σόπες, κοτόπουλο τεκίλα, γουακαμόλε και sour cream.
Η πικάντικη, αλλά τρομερή ποικιλία nachos!
Για κυρίως πιάτα επιλέξαμε μία μερίδα Burritos panson με κοτόπουλο μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι, μία μερίδα Chimichanga panson με χοιρινό και μία Fajitas με κοτόπουλο κρεμμύδι, πιπεριά, τυρί, σερβιρισμένο με sour cream, γουακαμόλε, κόκκινη σάλτσα, ρύζι και τορτίγιες. Απορήσαμε γιατί δεν διακρίναμε κάποια ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στο Burrito και την Chimichanga. Μολονότι ήταν εξαιρετικά νόστιμα πιάτα, ήταν το ίδιο εμφανισιακά και νιώθαμε ότι τρώμε το ίδιο ακριβώς πιάτο. Η Fajitas ωστόσο, ήταν πολύ ικανοποιητική και γευστική.
Burritos panson
Chimichanga panson
Fajitas
Γενικώς στον Μεξικανό τρως καλά και σε ικανοποιητικές τιμές. Η εξυπηρέτηση των σερβιτόρων είναι εξαιρετική και η γενικότερη ατμόσφαιρα του μαγαζιού υπερκαλύπτει τις όποιες μικρές αδυναμίες εντοπίσαμε στα πιάτα.
Τip: Ο Μεξικανός τώρα τελευταία απέκτησε και αδελφάκι στο Γκάζι στην Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών!
Γεωργία Οικονόμου ([email protected])