Να γιατί ακόμα σ’ αγαπώ: Κότσιρας, Νέγκα, Μπάμπαλη αφιερώνουν στον Κ. Γιαννίδη

26.11.2014
Όλη η δύναμη της τέχνης του Κώστα Γιαννίδη θα παρασύρει και πάλι το κοινό στον υπέροχο ρυθμό της μουσικής του, σε δύο συναυλίες με τίτλο «Να γιατί ακόμα σ’ αγαπώ», την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
Ερμηνευτές, όπως ο Χάρης Ανδριανός, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Γιώτα Νέγκα και ο Άγγελος Παπαδημητρίου υπόσχονται ερμηνείες ξεχωριστές σε μια επιλογή από τα πιο όμορφα και αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει αναλάβει ο Δαυίδ Ναχμίας, o oποίος έχει κάνει επίσης τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών. Παρουσιάζει ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Οι δύο συναυλίες-φόρος τιμής στον Κώστα Γιαννίδη, από το θάνατο του οποίου συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια, εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ετήσιας Σειράς του Μεγάρου Ελληνικό τραγούδι.
Από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη, αυτή την ανοιχτόκαρδη κοινωνία όπου, πριν από τη μικρασιατική τραγωδία, συνυπήρχαν τόσες διαφορετικές εθνότητες, προέρχεται ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης(1903-1984), μια πολύπλευρη προσωπικότητα με βαθιά μόρφωση. Στα τραγούδια του –τα υπέγραφε ως Κώστας Γιαννίδης– αποτυπώνονται τόσο η χαρά της ζωής, όσο και η νοσταλγία. Στη χώρα όπου το τραγούδι ήταν πάντα πρωταρχική ανάγκη και πηγαία έκφραση, ο Κώστας Γιαννίδης υπηρέτησε την υψηλότερη τέχνη, και μάλιστα στο δυσκολότατο είδος της μικρής φόρμας, και την έφερε στα χείλη ενός ολόκληρου λαού.
Όπως γράφει στο σημείωμά του για αυτές τις δύο ξεχωριστές βραδιές ο πιανίστας και δημοσιογράφος Δαυίδ Ναχμίας: «Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, με τις δύο καλλιτεχνικές του ταυτότητες, ήρθε να ομορφύνει τον τόπο μας. Τον καιρό που περισσότερο από ποτέ τον χρειαζόμασταν, έφτασε για να ανανεώσει τον ελληνικό πνευματικό θρύλο. […] Στα χρόνια που διαμεσολάβησαν μέχρι σήμερα, υπήρξαν περίοδοι που τον ξεχάσαμε, όπως και πολλούς άλλους σημαντικούς. […] Εκείνος όμως καρτερικά μας περίμενε στην έξοδο του τούνελ με τα ιαματικά τραγούδια του. Επιλέξαμε με μεγάλη προσοχή τα πιο ωραία από αυτά και […] τους πιο ψυχωμένους ερμηνευτές του σήμερα για δύο παραστάσεις που η αχλή τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ».
ΙΝFO:
Πότε: Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, 8:30 μ.μ.
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων: 14 € (Ζώνη Γ΄), 25 € (Ζώνη Β΄), 35 € (Ζώνη Α΄) και 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη).
Ειδικές τιμές: 7,5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5 € (65+, πολύτεκνοι).
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr