Μας προκαλεί να κολλήσουμε τσίχλες στο... κεφάλι του! [photos]

02.12.2014
Το κρυφό απωθημένο όλων μας έκανε πραγματικότητα ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης από τον Καναδά. Ο Νταγκ Κούπλαντ (Doug Coupland) κατασκεύασε μία τεράστια προτομή δύο μέτρων από ρητίνη και πολυεστέρα, το τοποθέτησε έξω από την Πινακοθήκη του Βανκούβερ και προέτρεψε τους περαστικούς να κολλήσουν τις τσίχλες τους πάνω του!

Το «Gumhead» σιγά σιγά έγινε διάσημο και δεκάδες περαστικοί το επισκέπτονται καθημερινά προκειμένου να εναποθέσουν την τσίχλα τους. Χαρακτηριστικό είναι πως πολλοί εξέφρασαν πάνω στην προτομή και τις δικές τους καλλιτεχνικές ανησυχίες. Προσπάθησαν έτσι να φορέσουν στο άγαλμα σκουλαρίκια, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν γιατί η τσίχλα βάραινε και έπεφτε...

Ο καλλιτέχνης δηλώνει ενθουσιασμένος με τη σύλληψη αυτή και δηλώνει: «Στην αρχή οι τσίχλες έμοιαζαν με κοσμήματα που έρχονταν αντίθεση με το μαύρο του γλυπτού. Μετά από λίγο, λόγω του κύματος ζέστης, οι τσίχλες άρχισαν να λιώνουν. Τώρα, γύρω του υπάρχει ένα σύννεφο από σφήκες και μέλισσες. Πρόκειται πραγματικά για ένα όνειρο».

Παράλληλα, πιστεύει πως το έργο αυτό εκπλήρωσε τον απώτερο στόχο του, προκαλώντας τη συναισθηματική αντίδραση του κοινού….

Γ.Ο