H τραγική ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ σε ένα ντοκιμαντέρ - δες το τίζερ [photos + vds]

03.04.2015
Η άνοδος και η πτώση ενός παγκόσμιου ειδώλου. Ενός ταλέντου που όμοιό του σπάνια παρουσιάζεται στη μουσική βιομηχανία. Το πρώτο τίζερ από το ντοκιμαντέρ που γυρίζεται για τη ζωή της σόουλ ντίβας, Amy Winehouse μόλις κυκλοφόρησε.

Ο σκηνοθέτης του εκπληκτικού ντοκιμαντέρ «Senna» για τον αδικοχαμένο οδηγό της Φόρμουλα 1, Άιρτον Σένα επιστρέφει πέντε χρόνια μετά, με ένα ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Asif Kapadia και παραγωγή James Gay-Rees, περιγράφει τα πρώτα χρόνια της Amy, το ενδιαφέρον της για τη μουσική και την άνοδό της στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

«Το τραγούδι ήταν πάντα σημαντικό για μένα, αλλά ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα καταλήξω να τραγουδάω ή να είμαι τραγουδίστρια. Σκέφτομαι απλά ότι είμαι τυχερή που είναι κάτι που μπορώ πάντα να κάνω, αν θέλω», ακούμε να λέει η ίδια η τραγουδίστρια στο βίντεο.

Και μάλιστα ανατριχιάζει κάποιος όταν ακούει την Έιμι σε συνέντευξή της να παραδέχεται ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει διάσημη, ότι είναι απλά μουσικός και πιστεύει ότι αν γίνει σταρ θα ... τρελαθεί. Τα λόγια αυτά φαντάζουν τόσο προφητικά ... Έχασε τη ζωή της 27 ετών, στις 2 Ιουλίου του 2011, στο σπίτι της στο Κάμντεν, από υπερβολική δόση αλκοόλ.

Το δίωρο ντοκιμαντέρ είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου, 20 μέρες πριν την ημέρα του θανάτου της.

Για την ιστορία το άλμπουμ της «Back To Black», που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά, και κάνοντας έτσι την Γουάινχαουζ την πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα η οποία κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι. Το 2011, το άλμπουμ της Back To Black έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιμ. X.T.