Μπήκαμε στην πρόβα του Βυσσινόκηπου στη Στέγη [photos]

14.04.2015
Ο Νίκος Καραθάνος έχει ένα μοναδικό χάρισμα να σε συγκινεί και να χαράζει πάνω σου με ανεξίτηλα χρώματα τις παραστάσεις που σκηνοθετεί, έτσι ώστε να επιστρέφεις σ' αυτές ξανά και ξανά.

Ο Νίκος Καραθάνος έχει ένα μοναδικό χάρισμα να σε συγκινεί και να χαράζει πάνω σου με ανεξίτηλα χρώματα τις παραστάσεις που σκηνοθετεί, έτσι ώστε να επιστρέφεις σ' αυτές ξανά και ξανά... Κάπως έτσι θα γίνει - όπως όλα δείχνουν- και με τον “Βυσσινόκηπο” του που ανεβαίνει στις 22 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τον ίδιο να είναι και πάνω στη σκηνή μαζί με τους Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Θανάση Αλευρά, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννη Κότσιφα, Αναστασία Κονίδη, Χρήστο Λούλη, Γιώργο Μπινιάρη, Άγγελο Παπαδημητρίου, Δάφνη Πατακιά, Μιχάλη Σαράντη, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελο Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου.

Ο Μίκυ Μάους κυκλοφορεί ανάμεσα σε εγκυμονούσες, τσεχοφικές ηρωίδες σ' ένα κατάμαυρο, ψηλοτάβανο σπίτι που θυμίζει καθεδρικό ναό, ακόυγονται νοσταλγικές μελωδίες μπουζουκιών ενώ ανοιγοκλείνουν οι πόρτες και αχτίδες φωτός τρυπώνουν από τα μικρά παράθυρα, σκηνοθετικές οδηγίες σταματούν τους ηθοποιούς.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πρόβα, μεταφερθήκαμε κατευθείαν στο σκοτεινό σύμπαν του Καραθάνου ο οποίος σατυρίζει με τον τρόπο του το κλασσικό έργο του Τσέχοφ και παράλληλα αντιμετωπίζει με απίστευτη ευαισθησία όλους αυτούς τους τσακισμένους ήρωες που ζουν το τέλος μια εποχής και οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες.

Φύγαμε με κάποιες φωτογραφίες ως πρώτο δείγμα για το τι πρόκειται να δούμε όταν ανοίξει η αυλαία σε λίγες μέρες και με την αγωνία για μια μεγαλη, συναισθηματική έκρηξη.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

*Info

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Νίκος Καραθάνος

Σκηνικά και Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Κίνηση: Αμάλια Μπένετ

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Απόδοση κειμένου: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Hair Design: Ντάνιελ Αθανασίου

Βοηθoί Σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Βοηθοί Σκηνογράφου: Ευαγγελία Θεριανού, Μυρτώ Λάμπρου, Δάφνη Ηλιοπούλου


22 Απριλίου- 9 Μαϊου

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109

Τιμές εισιτηρίων:
15 – 18 – 28 €
Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι 5 €