«Marry Me» Κοτόπουλο: Η συνταγή του TikTok που θα κάνει τον σύντροφό σου να θέλει να σε παντρευτεί

26.09.2024
«Marry Me» Κοτόπουλο: Η συνταγή του TikTok που θα κάνει τον σύντροφό σου να θέλει να σε παντρευτεί
ΠΗΓΗ:@saltandgrindkitchen
Γιατί όπως είναι γνωστό η αγάπη ενός άντρα περνάει πρώτα απο το στομάχι!

Η ιδέα ότι ένα πιάτο κοτόπουλου μπορεί να είναι τόσο νόστιμο που θα κάνει τον σύντροφό σου να θέλει να σε παντρευτεί δεν είναι κάτι καινούργιο. Διάσημοι σεφ, όπως η Martha Stewart, η Rachael Ray και η Ina Garten, έχουν μοιραστεί τις δικές τους εκδοχές της συνταγής «Engagement Chicken» (κοτόπουλο αρραβώνα). Μάλιστα, τόσο η Meghan Markle, όσο και η Emily Blunt έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά της, καθώς και οι δύο αρραβωνιάστηκαν αφού έφτιαξαν την εκδοχή της Garten.

Πιο πρόσφατα, η τραγουδίστρια έκανε μια προσπάθεια με τη συνταγή αυτή σε ένα βίντεο μαγειρικής που μοιράστηκε στο Instagram. Το βίντεο τελείωσε με τον αρραβωνιαστικό της, Jutes, να γονατίζει ξανά για να της κάνει πρόταση. Από το όνομα και μόνο, το «Marry Me» κοτόπουλο, μια συνταγή από τη δεκαετία του '80 που επανεμφανίζεται κατά καιρούς στο TikTok, φαίνεται αρκετά νόστιμο ώστε να επισπεύσει μια πρόταση γάμου. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη θεωρία ότι ονομάζεται έτσι επειδή η λέξη «marry» αναφέρεται στο πώς οι γεύσεις «παντρεύονται» μεταξύ τους, όπως στη σούπα του ιταλικού γάμου.

Αυτό που διαφοροποιεί τη συνταγή του TikTok από το παρόμοια ονομαζόμενο «Engagement Chicken» είναι η μέθοδος μαγειρέματος και ο συνδυασμός των υλικών. Οι συνταγές των Stewart, Ray και Garten για το «Engagement Chicken» περιλαμβάνουν όλες το ψήσιμο ενός ολόκληρου κοτόπουλου στον φούρνο, ενώ το «Marry Me» κοτόπουλο χρησιμοποιεί στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, το οποίο τηγανίζεται στο τηγάνι. Αντί για λεμόνι, που είναι το κυρίαρχο άρωμα στο «Engagement Chicken», το «Marry Me» κοτόπουλο αποτελείται από λιαστές ντομάτες, παρμεζάνα και βασιλικό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο αρκετά ζουμερό χάρη στην προσθήκη κρέμας γάλακτος και ζωμού κοτόπουλου, και οι περισσότεροι TikTokers το σερβίρουν πάνω σε πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.

Παρά το γεγονός ότι η συνταγή «Marry Me» Κοτόπουλο δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, μπορεί να σε εκπλήξει για το πόσο νόστιμη είναι. Όλα μαγειρεύονται σε ένα τηγάνι, κάτι που επιτρέπει στις γεύσεις να χτίζονται γρήγορα καθώς η συνταγή προχωρά. Και δεδομένου ότι το να περνάς όλη μέρα στην κουζίνα για να μαγειρεύεις για τον/την σύντροφό σου είναι πλέον μια παρωχημένη έννοια, αυτή η συνταγή είναι ιδανική, είτε θέλεις πραγματικά να παντρευτείς, είτε απλά δεν θέλεις να πλύνεις πολλά σκεύη, είτε απλώς θέλεις να ερωτευτείς το βραδινό σου.

Παρακάτω, μάθε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις τη συνταγή «Marry Me» κοτόπουλο του TikTok.

Συνταγή: Marry Me Κοτόπουλο

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 3-4
Εμπνευσμένο από το TikTok

ΥΛΙΚΑ:

  • 680 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινες νιφάδες πιπεριού
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνιτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Αλατοπιπέρωσε τα στήθη κοτόπουλου και πέρασέ τα από το αλεύρι.
  2. Σοτάρισε το κοτόπουλο σε ένα λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί πλήρως και να γίνει τραγανό εξωτερικά.
  3. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πρόσθεσε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Μόλις ροδίσουν, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό κοτόπουλου και τις λιαστές ντομάτες.
  5. Ανακάτεψε την παρμεζάνα, το ιταλικό μείγμα μπαχαρικών και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Άφησέ το να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  6. Επιστροφή του κοτόπουλου στο τηγάνι, κουτάλιαζε τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο. Πρόσθεσε τον βασιλικό και μαγείρεψε για δύο με τρία λεπτά ακόμα, μέχρι το κοτόπουλο να ζεσταθεί.
  7. Σέρβιρε πάνω σε ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας και απόλαυσέ το!

{https://www.tiktok.com/@gimme.delicious/video/7213007579411238190?q=mary%20me%20chicken&t=1727351665274}

Τελευταία τροποποίηση στις 26.09.2024 - 15:01