Φωτογραφίζει σκουπίδια στις πιο ειδυλιακές παραλίες του κόσμου [photos]

22.04.2015
Ένα δάσος από χρησιμοποιημένες οδοντόβουρτσες, μαυρισμένα σφουγγάρια μπάνιου και σαμπρέλες στον ήλιο! Ο φωτογράφος Αλεχάντρο Ντουράν δεν μπορούσε να πιστέψει πόσα... παπούτσια, σακούλες και διάφορα σκουπίδια ξεβράστηκαν την περασμένη χρονιά στις παρθένες παραλίες του Μεξικού.

Ένα δάσος από χρησιμοποιημένες οδοντόβουρτσες και μαυρισμένα σφουγγάρια μπάνιου! Ο φωτογράφος Αλεχάντρο Ντουράν δεν μπορούσε να πιστέψει πόσα... παπούτσια, σακούλες και διάφορα σκουπίδια ξεβράστηκαν την περασμένη χρονιά στις παρθένες παραλίες του Μεξικού.

Μαζί με την ομάδα του μάζεψε σκουπίδια από 50 χώρες και 6 ηπείρους και δημιούργησε το φωτογραφικό πρότζεκτ «Washed Up». Ξεδιάλεξε τα σκουπίδια ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και την υφή τους και τα τοποθέτησε στρατηγικά σε εικόνες που θα μπορούσαν να είναι ειδυλλιακά τοπία της απόλυτης εξωτικής φυγής.

Προσωρινές εικαστικές εγκαταστάσεις αυτά τα σκουπίδια μας θυμίζουν τη ζημιά που έχουμε κάνει στο περιβάλλον, αλλά και το ζοφερό μέλλον που μας περιμένει αν δεν συμμορφωθούμε!

Χ.Τ.