Elvis Presley: Σπάνιες photos ενός star που έφυγε νωρίς [photos+vds]

16.08.2016
Μια από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσική σκηνής! Ο Βασιλιάς Έλβις Πρίσλεϊ γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι στις 8 Ιανουαρίου του 1935 και άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Αυγούστου του 1977, σε ηλικία μόλις 42 ετών!

Photo credits © Don Cravens/LIFE, Alfred Wertheimer, Bettmman, CBS, Redferns, Wire Image/ Getty Images / Ideal Image

Ένας από τους πιο λατρεμένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Με τις μοναδικές κινήσεις των γοφών του και τις αισθαντικές ερμηνείες των κομματιών του, αναδείχτηκε σε ένα ανεπανάληπτο «σύμβολο» στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής των τελευταίων 50 ετών.

Βρέθηκε στο πάτωμα από τη μνηστή του Τζίντζερ Όλντεν, στο σπίτι του, τη βίλα Γκρέις Λαντ, στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Η κηδεία του Πρίσλεϊ ήταν εθνικό γεγονός και την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας η σωρός του μεταφέρθηκε στη Γκρέις Λαντ.

Ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" και The King!