Kurt Cobain: Νέο ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως τον δολοφόνησαν

23.10.2015
Αστικός μύθος ή ένα έξυπνο κόλπο για να εμπορευματοποιηθεί το όνομα ενός μουσικού ειδώλου που έφυγε νωρίς; Στην περίπτωση του Kurt Cobain, το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Soaked In Bleach χρησιμοποιεί μια αστυνομική θεωρία για να στηρίξει την άποψη ότι ο σταρ δολοφονήθηκε.

Το ντοκιμαντέρ Soaked In Bleach, βασίζεται στον πρώην αρχηγό της αστυνομίας του Σιάτλ Norm Stamber, που ήταν επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ από το 1994 έως το 2000 και υποστηρίζει ότι η έρευνα για το θάνατο του Cobain πρέπει να ανοίξει ξανά.

Το ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει την εκδοχή του Tom Grant, ενός ιδιωτικού ερευνητή ο οποίος είχε προσληφθεί από την Courtney Love προκειμένου να βρει τον Cobain, λίγο πριν εντοπιστεί νεκρός. Όλη η νέα οπτική στην υπόθεση βασίζεται στην ανάλυση του σημειώματος αυτοκτονίας που άφησε ο Cobain.

Ο Grant, με την βοήθεια ιατροδικαστή, παρουσίασε τα ευρήματα της από μια λεπτομερή ματιά στο σημείωμα αυτοκτονίας που η Courtney είχε κρατήσει σε θυρίδα ασφαλείας μετά το θάνατο του συζύγου της.

Η Grant εξηγεί ότι η έρευνα ανακάλυψε ένα φύλλο «πρακτικής γραφής», το οποίο βρέθηκε στην τσάντα της Courtney το οποίο περιείχε διάφορα γράμματα της αλφαβήτου συγκρίνοντάς τα με το σημείωμα αυτοκτονίας. «Είναι πιθανόν κάποιος να έχει μιμηθεί πράγματι τη γραφή του, ειδικά σε αυτές τις τελευταίες γραμμές», υποστηρίζει.

Τέλος ο Grant υποστήριξε ότι το σημείωμα ανακοινώνει ότι ο Cobain εγκαταλείπει την σύζυγό του και αποσύρεται από τη μουσική, αλλά δεν αποχαιρετά τη ζωή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι τελικές γραμμές στο κάτω μέρος του σημειώματος, που συνεπάγονται αυτοκτονία, προστέθηκαν εκ των υστέρων από άγνωστο άτομο.