200 μαθητές χορεύουν, άρα επικοινωνούν στη Στέγη

03.03.2016
Μια παράσταση σύγχρονου χορού από μαθητές, που επιβεβαιώνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι ο χορός ενώνει... 200 μαθητές από τα Τρίκαλα και την Αθήνα χορεύουν στο ρυθμό του Dancing to Connect στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους Χορεύω, άρα επικοινωνώ, που στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το Χορεύω, άρα επικοινωνώ βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.
Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.

Συντελεστές:
Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα τρία προηγούμενα χρόνια: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου

Συμμετέχουν τα σχολεία:

Σχολεία Αθήνας: 1ο Γυμνάσιο Καματερού, 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας, 26ο ΓΕΛ Αθηνών (Μαράσλειο), 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, ΣΔΕ Περιστερίου (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας)

Σχολεία Τρικάλων: Γενικό Λύκειο Βαλτινού, Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, 1o Γυμνάσιο Τρικάλων, 5o Γυμνάσιο Τρικάλων

ΙΝFO:

Αθήνα | 20 Μαρτίου 2016 | Κεντρική Σκηνή | 19:00
Τρίκαλα | 8 Μαρτίου 2016 | Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων | 19:00

Πληροφορίες παράστασης

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800

Κεντρική Σκηνή

20 Μαρτίου 2016 | 19:00

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.