Κύπριοι μαθητές σάρωσαν με το έργο τους για τους μετανάστες! [photos+vds]

09.03.2016
Το πρώτο βραβείο «2016 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize» κατάφερε να αποσπάσει το έργο «Immigrants» που δημιούργησαν 30 παιδιά από το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, σε συνεργασία με τη δασκάλα τους, Πόπη Νικολάου!

Η ομάδα των μαθητών δημιούργησε το έργο αυτό για τον τον 5ο Παγκύπριο ∆ιαγωνισµό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, θέμα του οποίου ήταν το «Κρίση – Πρόκληση».

Το έργο των Κυπρίων μαθητών κατάφερε αρχικά να ξεχωρίσει από μια λίστα 22.000 έργων και να μπει στους 20 φιναλίστ. Εν συνεχεία κέρδισε αρχικά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία 11-18 χρόνων (5.000 στερλίνες) και τελικά απέσπασε και τη μεγαλύτερη διάκριση, αφού αναδείχθηκε ως "Overall Winner" (10.000 στερλίνες). Επίσης απέσπασε και το "Secondary Category Winner", με χρηματικό έπαθλο 6 χιλιάδες στερλίνες.

Immigrants

Δημοσιεύτηκε από Popi Nicolaou στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Το «Immigrants» θα βρίσκεται μέχρι τις 9 Μαρτίου στη Saatchi Gallery στο Λονδίνο, για να πει «ιστορίες ανθρώπων που ελπίζουν να αντικρίσουν στον μακρινό ορίζοντα το περίγραμμα ενός νησιού».

Σημειώστε πως οι ανθρώπινες φιγούρες φτιάχτηκαν από πολυομεθάνη και γυψόγαζες, ενώ η βάρκα ανήκε στο κοινοτικό συμβούλιο και θα πήγαινε για πέταγμα.

Τη βράβευση ανακοίνωσε στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την τιμή", ενώ τα παιδιά συνεχάρη και μέσω Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.