Yψηλή μαγειρική των σχέσεων στο Vanilla Bar Theater

06.02.2004
Η Κική και ο Μιχάλης γιορτάζουν τα 15 χρόνια γάμου τους σε ένα πολύ καλά εστιατάριο που διαθέτει και ατραξιόν.Ο κομπερ- ταχυδακτυλουργός Ζαν Κομπέρ και η ατραξιόν του μαγαζιού, η φαμ φαταλ Μάριον είναι εκεί για να τους διασκεδέσουν.Μόνο που εκείνη την περίεργη βραδιά τίποτα δε λειτουργεί καλά.
Το έργο "Υψηλή μαγειρική των σχέσεων" θα παρουσιάζεται από τις 20 Φεβρουαρίου στο Vanilla Bar Theater στου Ψυρρή...
Η Κική και ο Μιχάλης γιορτάζουν τα 15 χρόνια γάμου τους σε ένα πολύ καλά εστιατάριο που διαθέτει και ατραξιόν.Ο κομπερ- ταχυδακτυλουργός Ζαν Κομπέρ και η ατραξιόν του μαγαζιού, η φαμ φαταλ Μάριον είναι εκεί για να τους διασκεδέσουν.Μόνο που εκείνη την περίεργη βραδιά τίποτα δε λειτουργεί καλά. Τα ταχυδακτυλουργικά αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι δύο διασκεδαστές προσπαθούν να κουκουλώσουν τα αποτυχημένα κόλπα μιλώντας στο κοινό για τις ακροβασίες και τις λεπτές ισορροπίες της αγάπης, χορεύοντας ερωτικά τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ και προκαλώντας τους θεατές να πάρουν μέρος σε επικίνδυνα για τις ζωές τους κόλπα. Το ζευγάρι ανάμεσα στα ορεκτικά, στο κυρίως πιάτο και στο επιδόρπιο βιώνει τον έρωτά του, την οικογενειακή ευτυχία, αλλά και τις συγκρούσεις του. Μια τυχαία συνάντηση με έναν παλιό γνωστό πυροδοτεί εκρήξεις στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Μυστικά και ψέμματα αποκαλύπτονται, απωθημμένα βγαίνουν στην επιφάνεια, οι συγκρούσεις κορυφώνονται και είναι έτοιμοι να οδηγηθούν στο διαζύγιο.Τελικά για να σώσουν τη σχέση τους και να αποδείξουν ο ένας στον άλλο τον έρωτέ τους δέχονται την πρόταση του Κομπερ και της ατραξιόν να συμμετάσχουν στα επικίνδυνα νούμερα.
Παρ΄όλα τα μυστικά, τα πάθη και τις εντάσεις το έργο είναι κωμωδία. Αυτό για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις και τα δράματα.

Σημείωμα του συγγραφέα:
Μπορούμε να δούμε τις έντονες ερωτικές συγκινήσεις μας με χιούμορ; Και τα ερωτικά πάθη μας; Τον αγώνα για συνύπαρξη με το άλλο φύλο; (άγριος ενίοτε αγώνας). Ακόμα και τα χρόνια ζωής που περάσαμε μαζί. Αυτά που μας πιάνουν τα κλάματα από την συγκίνηση όταν σκεφτόμαστε ότι τα περάσαμε μαζί του η μαζί της...Εκείνα για τα οποία λίγο μετά βρίζουμε θεούς και δαίμονες που τα χαραμίσαμε γι΄ αυτόν η γι΄ αυτήν...
Μέσα στο δράμα μας υπάρχει τόσο χιούμορ και τόση πλάκα.. Μέσα στην πλάκα μας υπάρχει τόσο σκοτεινό κομμάτι. Μέσα στη σχέση μοναξιά. Μέσα στη μοναξιά απόλαυση. Η σύνθεση των αντίθετων. Κατά βάθος μου φαίνεται ότι μ αρέσει που είναι έτσι. Μου δίνουν αφορμές. Να τα κάνουμε έργο, να τα κάνουμε παράσταση κι όλα να μας οδηγούν σε ένα γλέντι. Κάτι που να απογειώνει. Να τρομάζει. Να προκαλεί. Να ρισκάρει. Να εκστασιάζει αν γίνεται. Να λυτρώνει προ στιγμήν. Μέχρι να ξαναεπιδοθουμε στην υψηλή μαγειρική της σχέσης και στο γνωστό μενού του έρωτα. Ορεκτικά, κυρίως γεύμα, επιδόρπιο, να τρώμε και να τρωγόμαστε απ΄ την αρχή.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου
Studio ηθοποιών: Αριέτα Μουτούση
Σκηνικό, κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Χορογραφία: Νικη Λουλαδάκη
Φωτισμοί: Θοδωρής Μασμανίδης
Ηθοποιοί: Θέμης Βλάχος, Κατερίνα Μπιλάλη, Νίκος Ποριώτης, Βίλη Σωτηροπούλου

Οι παραστάστεις ξεκινούν από 20 Φεβρουαρίου, από Πέμπτη έως Κυριακή 21.30, στο Vanilla Bar Theater (Σαρρή 37, Ψυρρή, τηλ 2103217117 ) και θα διαρκέσουν ως τις 30 Απριλίου.