True West στο Θέατρο Τέχνης!

17.02.2004
Το "True West" παρουσιάζεται στο υπόγειο του Θεάτρο Τέχνης, ένα έργο που απομυθοποιεί το "αμερικανικό όνειρο" αναλύει με χειρουργική ακρίβεια τις οικογενειακές σχέσεις και επαναπροσδιορίζει την έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, φανερώνοντας μας ότι η τέχνη δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των κατ' όνομα καλλιτεχνών, αλλά κάθε ανθρώπου που φλέγεται από την αυθεντική ανάγκη της δημιουργίας.
Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου το True West του Σαμ Σέπαρντ ανεβαίνει στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, Κάρολος Κουν. Σύγχρονοι Κάιν και Αβελ, ένας νέος σεναριογράφος, προστατευόμενος ενός παραγωγού του Χόλιγουντ και ο μεγαλύτερος αδελφός του, τυχοδιώκτης, διαρρήκτης, απόκληρος της ζωής, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια στο σπίτι της μητέρας τους, συγκρούονται βίαια, προσπαθούν να αλλάξουν ρόλους, μέχρι που ανακαλύπτουν ότι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η παραγωγή μίας κινηματογραφικής ταινίας χρησιμεύει ως αφορμή για να γνωρίσει ο ένας τον άλλο σε βάθος και να επιδοθούν σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας με πολλές ανατροπές και απρόβλεπτη κατάληξη.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα του Σαμ Σέπαρντ, του σημαντικότερου ίσως αμερικανού δραματουργού μετά τον Τένεσι Ουίλιαμς και τον Εντουαρντ Αλμπι. Το "True West" είναι ένα έργο που απομυθοποιεί το "αμερικανικό όνειρο" αναλύει με χειρουργική ακρίβεια τις οικογενειακές σχέσεις και επαναπροσδιορίζει την έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, φανερώνοντας μας ότι η τέχνη δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των κατ' όνομα καλλιτεχνών, αλλά κάθε ανθρώπου που φλέγεται από την αυθεντική ανάγκη της δημιουργίας.

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος
Εικαστικός Συντονισμός- κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Μουσική: Στάθης Σκουρόπουλος
Κίνηση: Βάλια Παπαχρήστου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κινηματογράφος: Αρης Μπαλαφούκας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Ντάσκας

Ηθοποιοί: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Γιάννης Ζαβραδινός, Βεγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Σκιαδάς, Αλέξανδρος Κλημόπουλος, Παναγιώτης Μπενέκος.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα: Αργία
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00
Τετάρτη, Κυριακή: 10.00
Σάββατο: 18.00 (λαϊκή απογευματινή)

Τιμές εισιτηρίων σε ευρώ: 20. 15. 12