"Ο Κλόουν" από το Κ.Θ.Β.Ε.

27.02.2004
Η ποιητική γραφή της Μαρίας Λαϊνά συναντά την ερμηνεία της Μαρίας Κασσανδρή και ο "Κλόουν" παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου από την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου 2004. Είναι η πρώτη φορά που ένα κείμενο της Μαρίας Λαϊνά ανεβαίνει από το Κ.Θ.Β.Ε.
Η ποιητική γραφή της Μαρίας Λαϊνά συναντά την ερμηνεία της Μαρίας Κατσανδρή και ο "Κλόουν" παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου από την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που ένα κείμενο της Μαρίας Λαϊνά ανεβαίνει από το Κ.Θ.Β.Ε.

Η δουλειά μου είναι να κάνω τους άλλους να γελάνε. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Είναι το ίδιο σαν το φαγητό, τον θάνατο, το χάδι. Αμφιβάλλω αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Θέλω να πω, είναι το ίδιο απαραίτητο· το ίδιο σύντομο. Φυσικά πληρώνομαι γι' αυτό, δεν παύει όμως να 'ναι δύσκολο. Χρειάζεται ολόκληρη προετοιμασία, συγκέντρωση, κι έπειτα να γίνει απλά και φυσικά, σαν να 'χεις ξεχάσει περί τίνος πρόκειται.
Πρέπει να παράγω αστεία, να τα βγάζω απ' το μανίκι μου, να τα μπερδεύω ανάμεσα στα πόδια μου, να τα γυρίζω τούμπες, να τα κάνω τρύπες στο παντελόνι μου...

Αυτή είναι η δουλειά του κλόουν στον θεατρικό μονόλογο της Μαρίας Λαϊνά. Συνομιλώντας άλλοτε με τον εαυτό του κι άλλοτε με τον ρόλο που υποτίθεται ότι υποδύεται, μας αποκαλύπτει τον μαγικό του κόσμο, αφήνοντας πολλές φορές μια γλυκιά αίσθηση έντονης μοναξιάς.

Συγγραφέας : Mαρία Λαϊνά
Ηθοποιός : Mαρία Kατσανδρή
Χορογραφία : Σεσίλ Mικρούτσικου
Φωτισμοί : Γιώργος Zίγκας
Φωτογραφίες : Νίκος Τασσούλας
Iσοκράτημα : Hλίας Kουνέλας

Πρόγραμμα παραστάσεων: 29 Φεβρουαρίου, 3, 5, 10, 14, 17, 21, 24, 29 Μαρτίου στις 22.00, 12, 19, 26 Μαρτίου στις 19.00
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ.