Άγνωστος Τσέχωφ στο Θέατρο της Άνοιξης

11.03.2004
Το Θέατρο της Άνοιξης, στις 18 Μαρτίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το άγνωστο έργο του Άντον Τσέχωφ "Στο μεγάλο δρόμο", ένα νεανικό έργο του συγγραφέα που επέδρασε όσο κανένας άλλος στη θεατρική λογοτεχνία του 20ου αιώνα.
Το Θέατρο της Άνοιξης, στις 18 Μαρτίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το άγνωστο έργο του Άντον Τσέχωφ "Στο μεγάλο δρόμο".
Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου δραματουργού, το θέατρο της Άνοιξης θέλει να γνωρίσει στο θεατρόφιλο κοινό, ένα νεανικό έργο του συγγραφέα που επέδρασε όσο κανένας άλλος στη θεατρική λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Η δραματική σπουδή, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αποκάλεσε το έργο του, γίνεται για τους συντελεστές σκηνική σπουδή και τους δίνει σε δυνατότητα να δουλέψουν πάνω σε θεματικές της Τσεχοφικής δραματουργίας έχοντας σαν εργαλείο ένα κείμενο πολύ διαφορετικό από τα γνωστά του έργα.

Η παράσταση του θεάτρου της Άνοιξης, θα έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το έργο του Τσέχωφ σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και στο δεύτερο θα παρουσιαστεί η εργασία - σχόλιο τριών νέων σκηνοθετών, πάνω στη σκηνοθεσία του πρώτου μέρους. Έτσι, η σκηνοθεσία των Τώνιας Ράλλη, Γιώργου Σίμωνα και Σιαμάκ Ετεμάντη θα δημιουργεί ένα θεατρικό διάλογο -αντίλογο- βασισμένο στην παράσταση που οι θεατές θα έχουν μόλις παρακολουθήσει. Γενικός τίτλος του εγχειρήματος αυτού "Στο μεγάλο δρόμο του Τσέχωφ".

Εκατό χρόνια μετά του θάνατό του, ο Τσέχωφ μάς τροφοδοτεί με ένα μικρό αριστούργημα και μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε έννοιες όπως Αγάπη, Πίστη, Ελπίδα, Νοσταλγία, Φόβος, Χρόνος, Ταξίδι και Ακινησία.

Ηθοποιοί: Χρυσάνθη Δούζη, Σοφία Βούλγαρη, Δημοσθένης Φίλιππας, Δημήτρης Σταμούλης, Αντώνης Μπαμπούνης, Ηλίας Πετροπουλέας, Κώστας Ανταλόπουλος, Ντέμπορα Γιαννακοπούλου, Μελίνα Ζαχαροπούλου, Σταυρούλα Γεωργίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη ως Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: ευρώ 18, 12 (φοιτητικό και γενική είσοδος κάθε Τετάρτη)