LUDENS LABS: Κλειστό Γράμμα ή Ανοιχτό Βιβλίο;

14.06.2010
H homo ludens Βίκυ Θεοδωροπούλου θα μιλήσει στις 17 Ιουνίου στη μία [13.00] στο Αμφιθέατρο "Ι.Δρακόπουλος" του Πανεπιστημίου Αθηνών για την περιπέτεια της γραφής.
H homo ludens Βίκυ Θεοδωροπούλου θα μιλήσει στις 17 Ιουνίου στη μία [13.00] στο Αμφιθέατρο "Ι.Δρακόπουλος" του Πανεπιστημίου Αθηνών για την περιπέτεια της γραφής.

Πιο συγκεκριμένα, η ομιλία της έχει τίτλο: «LUDENS LABS - ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ή ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ; Η περιπέτεια της γραφής ως ψυχογεωγραφικό παιχνίδι δώδεκα δύωρων αλυσιδωτών κρίκων. Από την προβληματική στο πείραμα και από αυτό στις διαπιστώσεις».

Μία πρωτότυπη πρόταση για εργαστήριο δημιουργικής γραφής βασισμένη κυρίως στη θεωρία του Homo Ludens του Johan Huizinga, Ολλανδού ιστορικού και φιλόσοφου [1872-1945], δομήθηκε πριν από τρία χρόνια από τη Βίκυ Θεοδωροπούλου, ιστορικό και βραβευμένη συγγραφέα μυθιστορημάτων, ιστορικών μελετών, ταξιδιωτικών βιβλίων, διηγημάτων κ.ά

Έκτοτε δοκιμάζεται σε αυστηρά ολιγομελείς ομάδες συμμετεχόντων. Η εμπειρία είναι εντυπωσιακή και πολύτιμη για την εφαρμογή της θεωρίας του παιχνιδιού - play theory - σε μαθησιακά και δημιουργικά πεδία εφαρμογής. Αυτή θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί, επικεντρώνοντας στο παιχνίδι των ρόλων: ο εμψυχωτής του εργαστηρίου στο ρόλο του επαρκούς αναγνώστη, οι συμμετέχοντες στο ρόλο του επίδοξου συγγραφέα που επιχειρεί να εμψυχώσει μυθιστορηματικούς ήρωες και να αναπαριστήσει μυθοπλαστικές καταστάσεις, με σκοπό να εκφραστεί δημιουργικά αποστασιοποιούμενος από την ημερολογιακή γραφή και έτσι να παρασύρει τον αναγνώστη σε ιστορίες μυθοπλασίας.

LUDENS LABS | ΔΙΔΟΤΟΥ 34 | 211. 0108404 - 6947544423
BLOG http://ludenslabs.blogspot.com/
FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/pages/Athens-Greece/LUDENS-LABS/63685580545
YouTube search LUDENS LABS