«Jazz+Πράξεις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

18.06.2010
Το τζαζ τριήμερο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με τίτλο «Jazz+Πράξεις» ανοίγει και φέτος τις πόρτες του, καθιστώντας την Πάτρα τόπο συνάντησης και δημιουργικού διαλόγου με σπάνιες εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις.

Από την Πέμπτη 17 μέχρι και το Σάββατο 19 Ιουνίου, τρία εκλεκτά τζαζ συγκροτήματα με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής γεμίζουν τον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, στο τζαζ τριήμερο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με τίτλο «Jazz+Πράξεις».

Για την Πέμπτη 17 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η συναυλία του Michael Hornstein, του διακεκριμένου Γερμανού σαξοφωνίστα, συνθέτη και μουσικού παραγωγού, εκπρόσωπου της προοδευτικής ευρωπαϊκής τζαζ. Μαζί του εμφανίζονται ο πιανίστας Walter Lang και ο Walter Bittner στα ντραμς.

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, το Παλιό Νοσοκομείο της Πάτρας φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σουηδό δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα, τσελίστα και συνθέτη, Lars Danielsson, με επιλεγμένες στιγμές της δουλειάς του και το πρόσφατο αριστουργηματικό άλμπουμ του με τίτλο «Τarantella». Μαζί του συμπράττει ο κορυφαίος Έλληνας πιανίστας και ντράμερ, Σταύρος Λάντσιας και ο διακεκριμένος κιθαρίστας John Parricelli.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, έρχεται και το τζαζ γκρουπ με τους κορυφαίους Louis Sclavis, Henri Texier και Aldo Romano. Οι τρεις μεγάλοι τζαζίστες συναντιούνται την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ και σμίγουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, τη φαντασία, την έμπνευση και τις σπάνιες δεξιοτεχνικές τους ικανότητές σε μια μοναδική βραδιά με χαρούμενα σουίνγκ κομμάτια, γαμήλια μουσική, τραγούδια από τη δυτική Αφρική και έργα φολκ και ροκ που σε ταξιδεύουν.

ΠΟΤΕ: 17, 18, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
Πληροφορίες: Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, Πάτρα, στις 9.30 μ.μ. Εισιτήρια 15 ευρώ (ημερήσιο), 30 ευρώ (ενιαίο).