16 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι

21.06.2010
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 16 χρόνων απουσίας του Μάνου Χατζιδάκι, η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσίασε το Σάββατο 19 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το ετήσιο συναυλιακό αφιέρωμά της στον ιδρυτή της.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 16 χρόνων απουσίας του Μάνου Χατζιδάκι, η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσίασε το Σάββατο 19 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το ετήσιο συναυλιακό αφιέρωμά της στο μεγάλο ιδρυτή της.

Υπο τον τίτλο «Μάνος Χατζιδάκις: 16 χρόνια μετά...» η Ορχήστρα των Χρωμάτων τίμησε τη μνήμη του ιδρυτή της σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και ονειρικές μελωδίες από «Το χαμόγελο της Τζοκόντα».

Ο Χατζιδάκις ίδρυσε την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» στα τέλη του 1989 με σκοπό να παρουσιάσει έργα που συνήθως δεν καλύπτονται από τις συμβατικές συμφωνικές ορχήστρες. Ο ίδιος ο Χατζιδάκις διηύθυνε την ορχήστρα μέχρι το τέλος της ζωής του, δίνοντας συνολικά είκοσι συναυλίες και δώδεκα ρεσιτάλ ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης "έφυγε" στις 15 Ιουνίου του 1994 και ετάφη στην Παιανία.