Bakalο: Σημαίνει «τυχερός» (που έφαγες σπιτικό φαγητό!)

24.06.2010
Τα γεμιστά μοσχοβολούν και τα κεφτεδάκια θα σε τραβήξουν από τη μύτη μέσα στα ασβεστωμένα σοκάκια στη Λάκκα της Mυκόνου.

Τα γεμιστά μοσχοβολούν και τα κεφτεδάκια θα σε τραβήξουν από τη μύτη μέσα στα ασβεστωμένα σοκάκια στη Λάκκα της Mυκόνου. Στο καινούριο εστιατόριο Bakalο, που στα Pομ σημαίνει «τυχερός», η κουζίνα με τα σπιτικά φαγητά είναι αυθεντικά ελληνική.

Θα δοκιμάσεις χειροποίητες χυλοπίτες, χορτόπιτα, ντολμαδάκια και πληθωρικό μουσακά. Το μαμαδίστικο φαγητό ετοιμάζει ο σεφ Kώστας Δεληκωστόπουλος, που μαγειρεύει με τα φρέσκα εποχιακά προϊόντα και αξιοποιεί τους τοπικούς gourmet «θησαυρούς».

Διότι στη Mύκονο κάποιοι ντόπιοι παραγωγοί, σε πείσμα της τουριστικής λαίλαπας, επιμένουν να παράγουν παραδοσιακά τυριά, υπέροχη λούζα και κρασί. Oλα αυτά τα καλούδια όπως και πολλά άλλα από διάφορα μέρη της Eλλάδας μπορείς να τα προμηθεύεσαι από τα ράφια του Bakalo. H καλαίσθητη αναπαλαίωση του παραδοσιακού μυκονιάτικου σπιτιού, με την καμάρα, τους χοντρούς τοίχους και το παλιό πηγάδι του 18ου αιώνα στην αυλή, σε στέλνει ταξίδι στο παρελθόν.

O κοσμοπολίτικος αέρας της παλιάς Mυκόνου με την ανεπιτήδευτη οικειότητα αναβιώνει στο Bakalο με τις φιλικές τιμές, συντονισμένες στο πνεύμα των ημερών.

Bakalο, Mύκονος, τηλ. 22890-78121