Η Δήμητρα Ματσούκα μια «Στρίγκλα που 'γινε αρνάκι»

23.06.2010
Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η στρίγκλα που 'γινε αρνάκι», με πρωταγωνιστές τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, θα ανεβάσει τον ερχόμενο χειμώνα ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Στούρουα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η στρίγκλα που ‘γινε αρνάκι», με πρωταγωνιστές τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, θα ανεβάσει τον ερχόμενο χειμώνα ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Στούρουα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Ο διεθνής σκηνοθέτης, και καλλιτεχνικός διευθυντής στο «Ρουσταβέλι» της Τιφλίδας, έχει επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας το '86, προσκεκλημένος από τους Τζένη Καρέζη - Κώστα Καζάκο, ανέβασε «Οιδίποδα Τύραννο» στην Επίδαυρο και άναψε φωτιές, βάζοντας την ηθοποιό Αννα Μακράκη να καπνίσει στην ορχήστρα του αργολικού θεάτρου.

Τολμηρό θεωρήθηκε, και το ανέβασμα της «Ηλέκτρας» δύο χρόνια μετά στην Επίδαυρο, με την Τζένη Καρέζη στον ομώνυμο ρόλο, ενώ δίχασε το κοινό και ο «Κοριολανός» που έκανε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Αυτόν τον αιρετικό σκηνοθέτη -που βρέθηκε στη χώρα μας για σεμινάρια πάνω στον Σαίξπηρ που παρακολούθησαν ανάμεσα σε άλλους ο Κιμούλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κ.ά.- έκλεισε ο Σωτήρης Χατζάκης για τον επόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, στον ρόλο της Κατερίνας θα δούμε τη Δήμητρα Ματσούκα και σε αυτόν του Πετρούκιο τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί παλαιότερα και στους «Αγαμους Θύτες» και στην τηλεόραση στη σειρά «Είμαστε στον αέρα».