Sani Festival!

06.06.2006
Το SANI FESTIVAL, από τους δημοφιλέστερους πολιτιστικούς προορισμούς του ελληνικού καλοκαιριού, γιορτάζει φέτος τη 15η διοργάνωση του!
Το SANI FESTIVAL, από τους δημοφιλέστερους πολιτιστικούς προορισμούς του ελληνικού καλοκαιριού, γιορτάζει φέτος τη 15η διοργάνωση του JAZZ ON THE HILL και εισάγει μία καινούργια θεματική στον κορμό του προγράμματος του: το τριήμερο Sounds of the World με μουσικές του κόσμου!

Η νέα ενότητα αφιερωμένη στις μουσικές του κόσμου αποτελεί και τη ζωντανή απόδειξη πως το SANI FESTIVAL εξελίσσεται κι ανοίγει και σε άλλες μουσικές κατευθύνσεις, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά του, έτσι για το 1ο «Sounds of the World» θα ταξιδέψουν για να βρεθούν στη σκηνή του φεστιβάλ ο ζωντανός θρύλος της Βραζιλίας Milton Nascimento, ο αργεντινός μάγος των κρουστών Minino Garay με το συγκρότημα του και το Hadouk Trio σε πρώτη κι αποκλειστική εμφάνισή τους στη χώρα μας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την ενότητα των εικαστικών δρώμενων με εκθέσεις γλυπτικής αλλά και εγκαταστάσεις στο χώρο, με μια ιδιαίτερη παράσταση χορού αφιερωμένη στο Federico Garcia Lorca, ενώ κορυφώνονται με τις καθιερωμένες ελληνικές συναυλίες του δεκαπενταύγουστου. Το πρόγραμμα του SANI FESTIVAL ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο με την περίφημη ενότητα συναυλιών κλασικής μουσικής με τον τίτλο SANI CLASSIC, που φέτος είναι αφιερωμένο στο Mozart τιμώντας τον εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου κλασικού δημιουργού. Οι συναυλίες αυτές θα λάβουν χώρα για πρώτη φορά στο θερινό κινηματογράφο της Σάνης, Cine Orfeas. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η καρδιά του πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα χτυπάει στο SANI RESORT. Νιώστε την ενέργεια του SANI FESTIVAL και απογειωθείτε στον ρυθμό του.

Το φετινό πρόγραμμα

Σάββατο 15 Ιουλίου: PHILIP TSIARAS, Έκθεση Ζωγραφικής
Ο Philip Tsiaras δουλεύει σε μια ευρύτατη γκάμα υλικών που περιλαμβάνει τον καμβά, το γυαλί, τον πηλό, τον μπρούντζο και τη φωτογραφία, ενώ παράλληλα αναζητά τις σχέσεις γραφής και εικαστικής αναπαράστασης.
Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 ατομικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έργα του εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και σε πολλά άλλα σημαντικά μουσεία στην Ιταλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστρία κ.α.

JAZZ ON THE HILL

Παρασκευή 21 Ιουλίου: Tord Gustavsen Trio
Ο πιανίστας από τη Νορβηγία, με σπουδαίο μουσικό ταμπεραμέντο, έχει αποτελέσει θεμέλιο λίθο στη σκανδιναβική jazz σκηνή, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους εκφραστές της. Ο τρόπος του να επιδρά στην jazz με «νορβηγικές» διαθέσεις και λυρισμό αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Σάββατο 22 Ιουλίου: ‘Sangam’ Charles Lloyd with Zakir Hussain and Eric Harland
Γεμάτες συναισθηματισμό και πάθος, οι συνθέσεις του εξαίρετου σαξοφωνίστα Charles Lloyd έχουν σηματοδοτήσει για πάνω από τέσσερις δεκαετίες τη μετα-bop εποχή, αγκαλιάζοντας την μουσική παράδοση άλλων πολιτισμών, αγγίζοντας την καρδιά του ακροατή και μεταφέροντάς τον σε μοναδικά μονοπάτια της jazz. Συνταξιδιώτες σ’ αυτή την περιπλάνηση δυο σπουδαίοι μουσικοί, ο Zakir Hussain και ο Eric Harland.

Κυριακή 23 Ιουλίου: Anouar Brahem ‘Le voyage de Sahar’
Ο Τυνήσιος δεξιοτέχνης στο ούτι Anouar Brahem είναι ένας καλλιτέχνης που σέβεται την αραβική του παράδοση, ωστόσο δε διστάζει να δοκιμάζει μοντέρνα στοιχεία στη μουσική του και να δημιουργεί νέα, προχωρημένα μουσικά δεδομένα. Το φετινό καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του στα μουσικά πράγματα με ένα γεμάτο εκπλήξεις κι ασυνήθιστο πρόγραμμα. Ίσως και το πιο όμορφο. Σίγουρα πάντως το πιο φιλόδοξο έργο του.

Παρασκευή 28 Ιουλίου: Μπάμπης Βενετόπουλος
Έχοντας στις αποσκευές του πολυάριθμες συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα, Ιαπωνία, Βραζιλία, ΗΠΑ, καθώς και ποικίλες οπτικοακουστικές παραγωγές και 3D-animation, έρχεται να παρουσιάσει με ιδιαίτερο στυλ art & design τη δική του ξεχωριστή άποψη στο χώρο των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Σάββατο 29 Ιουλίου: ‘ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο’
Το «ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο» σε όλη του τη δημιουργική πορεία έχει παρουσιάσει 78 έργα δίνοντας παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδεικνύοντας νέα ταλέντα και προωθώντας πάντα την υπέροχη τέχνη του κλασικού ? σύγχρονου χορού. Η σφραγίδα του Daniel Lommel -ο χρόνος τον εντάσσει στο πάνθεον των 10 καλύτερων χορευτών- εγγυάται για μια ιδιαίτερη πρόταση στα δρώμενα του χορού, αφιερωμένη στα 70 χρόνια από το θάνατο του Federico Garcia Lorca.

SOUNDS OF THE WORLD

Παρασκευή 4 Αυγούστου: Hadouk Trio
Η αυλαία της νέας world ενότητας του SANI FESTIVAL ανοίγει με το Hadouk Trio, που με χαρακτηριστικό την πολυφωνία διαφορετικών παραδοσιακών μουσικών οργάνων, ελευθερώνει τις αισθήσεις και οδηγεί τους θεατές σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι σε αχαρτογράφητα μέρη όλου του κόσμου.

Σάββατο 5 Αυγούστου: Milton Nascimento
Κοινό και κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει τα τραγούδια του σπουδαίου Βραζιλιάνου ερμηνευτή ως «την απαραίτητη θρέψη για το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων». Το βραβείο Grammy που του απονεμήθηκε το 1998 για το καλύτερο World Music Album της χρονιάς ήρθε ως επιστέγασμα της πολυετούς του πορείας.

Κυριακή 6 Αυγούστου: Minino Garay y Los Tambores del Sur
Μέσα στη μουσική του μπορεί κανείς να νοιώσει τα 17 χρόνια του Παρισιού και της ευρωπαϊκής επιρροής πάνω στις αργεντίνικες ρίζες του, το αφρικανικό στοιχείο να συναντά το περουβιανό και το ισπανικό να «παντρεύεται» με το αμερικάνικο. Μια μουσική πολυχρωμία υπό τους ήχους των «Τυμπάνων του Νότου».

Σάββατο 12 Αυγούστου: Theodoros
Ο ξεχωριστός θεωρητικός και εικαστικός με πλήθος ατομικών εκθέσεων και συμμετοχών σε μεγάλα εικαστικά δρώμενα και γλυπτά έργα του και κατασκευές να κοσμούν δημόσιους χώρους και κτίρια. Πρόσφατα στον κομβικό Σταθμό του Μετρό της Πλατείας Συντάγματος τοποθετήθηκε γλυπτική σύνθεσή του με τίτλο «Το Ωρολόγιον του Μετρό».

Κυριακή 13 Αυγούστου: Λουκιανός Κηλαηδόνης & ΚΟΕΜ
Με τον τίτλο «Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης θα παρουσιάσει την ανθολογία της μουσικής του πορείας από το 1970 μέχρι σήμερα, καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών που αγάπησε. Θα τον πλαισιώσει η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Σάββατο 19 Αυγούστου: Ελευθερία Αρβανιτάκη
Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ της μεγάλης τραγουδίστριας «Δρόμοι παράλληλοι», που η Ελευθερία μας χάρισε μέσα από δίσκους «άλλων», αλλά που καθόρισαν πολλές σημαντικές και ξεχωριστές στιγμές στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Μαζί της ο Μάνος Πυροβολάκης, που με το ιδιαίτερο μουσικό του ύφος, θα συνδυάζει την κρητική παράδοση με την pop μουσική, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα.

SANI CLASSIC: Αφιέρωμα στο Mozart

Πέμπτη 24 Αυγούστου: Βαγγέλης & Ανέλια Πορτοκάλη
Συναυλία πιάνου για τέσσερα χέρια

Παρασκευή 25 Αυγούστου: Μαρία Τασσοπούλου, Δημήτρης Παπαγιαννάκις & Στάμος Σέμσης
Συναυλία για βιολί, βιόλα & πιάνο

Σάββατο 26 Αυγούστου: Εύη Γιαμοπούλου, Έλλη Κασδά & Κωστής Ρασιδάκης
Συναυλία για δύο φωνές & πιάνο

Κυριακή 27 Αυγούστου: Κωστής Παπάζογλου & Concerto Conservatorio
Συναυλία για φλάουτο, βιολί, βιόλα & τσέλο.

Διάθεση Εισιτηρίων
Θεσσαλονίκη: STEREODISC, Αριστοτέλους 4
Χαλκιδική: WOW, Sani Marina και receptions των ξενοδοχείων του Sani Resort
Μέσω internet στην ιστοσελίδα: www.i-ticket.gr