Το Piazza επιστρέφει

29.08.2006
Η τρατορία PIAZZA είναι μια απλή και προσιτή ιταλική εκδοχή σε όλες τις εκφάνσεις. Ποικίλες και λιτές γεύσεις ιταλικής τρατορίας, που γεμίζουν το στομάχι
Η τρατορία PIAZZA είναι μια απλή και προσιτή ιταλική εκδοχή σε όλες τις εκφάνσεις. Ποικίλες και λιτές γεύσεις ιταλικής τρατορίας, που γεμίζουν το στομάχι χωρίς να αδειάζουν την τσέπη και τα αγαπημένα ιταλικά ποτά (γκράπα, σαμπούκα, λιμονσέλο, μαρτίνι, cinzano, amaretto κ.α.) σε «δυνατούς» συνδυασμούς ! Από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου θα είναι και πάλι κοντά μας !

Στο PIAZZA, η πίτσα είναι μόνο ατομική και γίνεται με παραδοσιακή λεπτή ζύμη, φρέσκα και αγνά υλικά που σε πολλές περιπτώσεις μας επιτρέπουν να δημιουργούμε ελαφρές συνταγές για υγιεινή διατροφή.

Οι Ιταλοί φτιάχνουν αλλαντικά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην αρχαία Ρώμη, στη νότια πόλη Lucania (σημερινή περιοχή Βασιλικάτα), επιδέξιοι τεχνίτες ετοίμαζαν παστές λιχουδιές που ονόμαζαν Luchaniche (πρόγονοι των σημερινών λουκάνικων και σαλαμιών ), ενώ κάπνιζαν και αλάτιζαν ολόκληρα τα μπούτια των χοιρινών (proshiutti) με την ίδια μέθοδο που ακολουθούν και σήμερα.

Στο PIAZZA αγαπούν την πάστα και δεν το κρύβουν. Η ‘pasta all’uovo’ γίνεται με το καλύτερο μαλακό αλεύρι και φρέσκα αυγά χρησιμοποιώντας σπιτικές μεθόδους παρασκευής και κοπής. Η αποξηραμένη πάστα παράγεται βιομηχανικά από πολύ σκληρό αλεύρι, σεμολίνα και νερό.


Σπευσίππου 30, Κολωνάκι
Τηλ. 210 7210628
Καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. Κυριακή κλειστά.