Η επιστροφή της "Κατσαρίδας"

29.09.2006
"Η Κατσαρίδα". Το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε μουσική Κώστα Γάκη, κατασκευή σκηνικού Γκάυ Στεφάνου, κοστούμια Γεωργίας Μπαμπαλού, φωτισμούς Χρήστου Τσαμπά.
Ζουν στα πιο απόκρυφα, στα πιο σκοτεινά μέρη του διαμερίσματός μας, περιμένοντας υπομονετικά τη στιγμή που θα λείπουμε για να εμφανιστούν. Εκατοντάδες κατσαρίδες κατακλύζουν τότε τα σπίτια μας, τους προσωπικούς μας χώρους.
Τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Όχι. Θα τις πολεμήσουμε. Κι ο μόνος τρόπος είναι να εισβάλουμε στη σκέψη τους, να δούμε τον κόσμο μέσα απ’ τα δικά τους μάτια. Τι κάνουν όλες αυτές τις ατελείωτες ώρες που περιμένουν, τι σκέφτονται, τι ονειρεύονται, τι θέλουν από μας;
Έφτασε λοιπόν η ώρα να μάθουμε. Γιατί μία απ’ αυτές, ξεκινώντας να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά της όνειρα, ζει την πιο απίθανη περιπέτεια που έζησε ποτέ κατσαρίδα: αποφασίζει ν’ ανέβει στο φεγγάρι. Έντομα και τρωκτικά που βρίσκονται στο δρόμο της της δίνουν χρήσιμες πληροφορίες και κουράγιο, ενώ άλλα προσπαθούν να την αποτρέψουν. H ηρωίδα αναζητά την άκρη του κόσμου, μάχεται ορδές παπουτσιών, παίρνει μέρος σε μουσικό τηλεπαιχνίδι τζιτζικιών, χορεύει και τραγουδά πάνω σε πλοία και πυραύλους, βαθιά στους υπονόμους...


Ένα εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου)!

Το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε μουσική Κώστα Γάκη, κατασκευή σκηνικού Γκάυ Στεφάνου, κοστούμια Γεωργίας Μπαμπαλού, φωτισμούς Χρήστου Τσαμπά.

Να σημειωθεί πως ο Κώστας Γάκης τιμήθηκε πέρυσι με το βραβείο Δημητρης Χορν για την ερμηνεία του στη συγκεκριμένη παράσταση!

Παίζουν: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώστας Γάκης.

Παραστάσεις:
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο: 21.15 Κυριακή: 19.30
Εισιτήρια: 17, 12 Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 12

Προγραμματισμένη πρεμιέρα 4 Οκτωβρίου

Που: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου.
(Στάση ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ: Συγγρού-Φιξ)
τηλ. 210-9212900, φαξ: 210-9212901