Από ψέμα σε ψέμα...

05.10.2006
Μετά από μια 20ετή δημιουργική πορεία στο εξωτερικό, ο Κλαύδιος παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα στην αίθουσα «Fine Arts-Καπόπουλος». Η έκθεση που έχει τίτλο «Από ψέμα σε ψέμα» εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου (8.00 μ.μ.) και διαρκεί ως τις 4 Νοεμβρίου.
Μετά από μια 20ετή δημιουργική πορεία στο εξωτερικό, ο Κλαύδιος παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα στην αίθουσα «Fine Arts-Καπόπουλος».

Η έκθεση που έχει τίτλο «Από ψέμα σε ψέμα» εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου (8.00 μ.μ.) και διαρκεί ως τις 4 Νοεμβρίου. Πληθωρικός καλλιτέχνης ο Κλαύδιος έχει δημιουργήσει ειδικά για την έκθεση μια σειρά 50 έργων μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, τα οποία αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του αποδέκτη τους, με την εκρηκτικότητα των χρωμάτων και των συνδυασμών τους. Κάθε πίνακας μια μικρή ιστορία, κάθε πινελιά μια διήγηση. Μια αντισυμβατική γραφή που κινείται έξω από τους καθιερωμένους δρόμους, χωρίς ωστόσο να καταργεί την αρχιτεκτονική δομή των έργων.

Ποιο είναι το στυλ του Κλαύδιου; Μάταια θα αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο στυλ ή την έννοια της αναγνωρισιμότητας στα έργα του. Ο καλλιτέχνης δεν φοβάται να καταθέσει τις πολλαπλές ιδέες του στην ίδια έκθεση. Τα περισσότερα από τα έργα του Κλαύδιου είναι φτιαγμένα πάνω σε ξύλο, τρία έχουν για βασικό υλικό τους το αλουμίνιο, ενώ δεν λείπουν τα λάδια.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Κλαύδιος έχει ετοιμάσει μια έκπληξη αλλά και ένα χάπενινγκ για το φιλότεχνο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει αυθεντικά έργα (λάδια) μικρών διαστάσεων του Κλαύδιου σε μια εντελώς συμβολική τιμή. Τα έργα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στα 50 έργα που αποτελούν το κύριο υλικό της έκθεσης. Ένα δείγμα της άποψης του Κλαύδιου ότι η τέχνη ανήκει σε όλους, αλλά και μια ανταπόδοση από τον καλλιτέχνη της θερμής υποδοχής που επιφύλαξε το ελληνικό κοινό στη δουλειά του.

Το κείμενο του καταλόγου της έκθεσης έγραψε η ιστορικός-κριτικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-15.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-21.00 μ.μ.
Εγκαίνια 9/10/2006, 8.00 μ.μ.

FINE ARTS-ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Λ. Ποσειδώνος 62, Άλιμος,
Τηλ. 2109835303