«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» στο Θέατρο Πόρτα

16.10.2006
Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει, για τη νέα θεατρική περίοδο , το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε»!
Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει, για τη νέα θεατρική περίοδο , το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» ( για θεατές κάθε ηλικίας )!

Το έργο αξιοποιεί τις διάφορες εκδοχές του παραμυθιού Η Ωραία Κοιμωμένη από τον Τζιανμπατίστα Μπαζίλε, τον Σαρλ Περό και τους Αδελφούς Γκριμ . Αυτή τη φορά όμως η Κοιμωμένη ξυπνά στη σημερινή εποχή, σε μια πραγματικότητα χωρίς νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα. Σε μια πραγματικότητα με αυτοκινητοδρόμους, τηλεόραση και κινητά τηλέφωνα.

Μπορεί να υπάρξει παραμύθι σ’ έναν τέτοιο κόσμο;

Στην παράσταση της Μικρής Πόρτας, ο σύγχρονος κόσμος παραμένει μαγικός με έναν τρόπο όμως ολότελα διαφορετικό από των κλασικών παραμυθιών.

Η παράσταση, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο για 4 παραστάσεις, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, είναι εξαιρετικά θεαματική και στηρίζεται ιδιαίτερα στην κίνηση. Οι ηθοποιοί έχουν επιλεγεί ειδικά για να υπηρετήσουν όχι μόνο τις υποκριτικές αλλά και τις αυξημένες κινησιολογικές απαιτήσεις της παράστασης.

Την Κοιμωμένη παίζει η Ιωάννα Παππά.
Παίζουν ακόμα : Ηλιάνα Γαϊτάνη, Δάφνη Δαυίδ, Παντελής Δεντάκης Θοδωρής Πετρόπουλος, Θάνος Τοκάκης , Βίκυ Χατζοπούλου

Η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Μοσχόπουλου , τα σκηνικά & κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, η χορογραφική δουλειά της Μάρθας Κλουκίνα και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.
Βοηθός σκηνοθέτη, η Αλεξάνδρα Παραμερίτη.

Παραστάσεις : Σάββατο 3.00 μ.μ και Κυριακή 11.00 π.μ & 3.00 μ.μ και από τις 14/11, κάθε Τρίτη βράδυ στις 9. 00

Γενική είσοδος € 14
Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2006
Θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59, τηλ. ταμείου 210 7711333