Μεταβάσεις από την Αλίκη Ρήγου

15.11.2006
Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλίκης Ρήγου, με τίτλο "Μεταβάσεις- transitions" φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Αέναον» από τις 29 Νοεμβρίου. Η ζωγράφος ανήκει στην νεώτερη γενιά των εικαστικών δημιουργών, έχοντας μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει σημαντικά έργα που εντυπωσιάζουν για την εκφραστική τους υποβλητικότητα και για την μελετημένη τους τεχνική αρτιότητα.
Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλίκης Ρήγου, με τίτλο "Μεταβάσεις- transitions" φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Αέναον» από τις 29 Νοεμβρίου.

Η ζωγράφος ανήκει στην νεώτερη γενιά των εικαστικών δημιουργών, έχοντας μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει σημαντικά έργα που εντυπωσιάζουν για την εκφραστική τους υποβλητικότητα και για την μελετημένη τους τεχνική αρτιότητα.

Η Αλίκη Ρήγου χρησιμοποιεί στα έργα της μια σύνθεση μεικτών υλικών που αποτελούνται από χρώματα σε σκόνες, ακουαρέλα, ακρυλικά, άμμο, κόλλες και φυσικά ορυκτά, τα οποία επιλέγει και επεξεργάζεται με ένα προσωπικό της τρόπο, έτσι ώστε το ένα να αναδεικνύει το άλλο και όλα μαζί, κατάλληλα εναρμονισμένα, την ατμόσφαιρα της σύνθεσης.

Η εικαστική γραφή της Αλίκης Ρήγου συνδυάζει την ελευθερία της εξπρεσιονιστικής χειρονομίας με μινιμαλιστικά στοιχεία, ενώ οι όποιες ρεαλιστικές της αναφορές λειτουργούν ως αφετηρίες της φαντασίας, προκειμένου να οδηγήσουν το βλέμμα του θεατή στην εμβάθυνση όσων τα θέματά της υπαινίσσονται ή αποκαλύπτουν.

Υπαρξιακά ερωτήματα διατρέχουν κάθε έργο της Αλίκης Ρήγου με τις σχεδιαστικές, χρωματικές και αναγλυφικές του ιδιαιτερότητες, που αποδίδουν ? ανάλογα με την απόσταση θέασης - μεγακλίμακες ως αποσπασματικούς μικρόκοσμους και αντιστρόφως.

Ο εγκεφαλισμός απουσιάζει από τα έργα της, έχοντας παραχωρήσει την θέση του σε μια «ποιητική» της εικόνας, με αποτυπωνόμενες χωροπλαστικά τις διαδικασίες των μορφοποιήσεών της.

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έως Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2006
Ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. - 9:30 μ.μ.
Η αίθουσα τέχνης παραμένει κλειστή όλη την Κυριακή και Δευτέρα πρωί
Διεύθυνση: Κατεχάκη 70, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνα: 210 67 11 264
Fax: 210 67 45 086