Χρυσός ο Φράνσις Μπέικον!

15.11.2006
Ένα έργο του Φράνσις Μπέικον κατακυρώθηκε αντί τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων στη Νέα Υόρκη, τιμή ρεκόρ για το βρετανό καλλιτέχνη καθώς σύμφωνα με τους εκτιμητές η αξία του δεν θα ξεπερνούσε τα 12 εκατομμύρια δολάρια!
Ένα έργο του Φράνσις Μπέικον κατακυρώθηκε αντί τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, τιμή ρεκόρ για το βρετανό καλλιτέχνη καθώς σύμφωνα με τους εκτιμητές η αξία του δεν θα ξεπερνούσε τα 12 εκατομμύρια δολάρια!

Ο πίνακας "Version No 2 Lying Figure with Hypodermic Syringe" που πωλήθηκε σε αγοραστή ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, προερχόταν από τη μεγάλη ιδιωτική συλλογή Βάντουρνουτ στο Βέλγιο.

Οι πωλήσεις και άλλων έργων τέχνης από την ίδια συλλογή απέφεραν συνολικά 42,1 εκατομμύρια δολάρια στους διοργανωτές. Το προηγούμενο ρεκόρ για πίνακα του Μπέικον ανερχόταν στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Στον ίδιο πλειστηριασμό ο πίνακας "Untitled XXX" του Ντε Κούνινγκ, του 1977 κατακυρώθηκε αντί 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων, τα "Λουλούδια" του Αντι Γουόρχολ του 1964 πωλήθηκαν 6,8 εκατομμύρια δολάρια και η "Μαύρη και Ασπρη ανατολή του ήλιου" του Ρόι Λιχτενστάιν, επίσης του 1964 πωλήθηκε 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Με φόντο την εύρωστη αγορά, η δημοπρασία απέφερε συνολικά τουλάχιστον 125 εκατομμύρια δολάρια και σταθεροποίησε τιμές που ουδέποτε αναμένονταν για 15 καλλιτέχνες, μεταξύ τους οι Μπέικον, Ανις Καπούρ, Πιέρο Μαντσόνι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ