Διήμερη γιορτή γεύσεων στη Θεσσαλονίκη!

24.11.2006
Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο φεστιβάλ κρασιού και γευσιγνωσίας «Ο Χάρτης των Γεύσεων»! Μια μοναδική πρόσκληση στις αισθήσεις, το οινογαστρονομικό γεγονός της χρονιάς για τη Θεσσαλονίκη
Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο φεστιβάλ κρασιού και γευσιγνωσίας «Ο Χάρτης των Γεύσεων»! Μια μοναδική πρόσκληση στις αισθήσεις, το οινογαστρονομικό γεγονός της χρονιάς για τη Θεσσαλονίκη, θα οδηγήσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Εκεί οι φίλοι του κρασιού και της γαστρονομίας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία μέσα σε ένα διήμερο όχι μόνο να μάθουν, να δουν, να μυρίσουν, να γευτούν και να ακούσουν ό,τι νεώτερο από το χώρο της γεύσης, αλλά και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν τα αγαπημένα τους προϊόντα.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, «Ο Χάρτης των γεύσεων» που διοργανώνει κάθε Δεκέμβριο η Wine Plus, προβάλει πιο πλούσιος από ποτέ, με περισσότερες συμμετοχές και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Εξερευνήστε τον!


Ταξίδια στον κόσμο της γεύσης: τι θα δοκιμάσουμε φέτος!!!

Η έκθεση απευθύνεται τόσο στους παθιασμένους φίλους του κρασιού και της γαστρονομίας, που επιθυμούν να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στο χώρο του κρασιού και της γεύσης, όσο και σε όλους αυτούς που θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή μαζί τους, μέσα από τις συμβουλές ειδικών, τα σεμινάρια κρασιού και τα εργαστήρια γεύσης που διοργανώνονται.

Στο τέταρτο ετήσιο ραντεβού τους, οι φίλοι του κρασιού και της γαστρονομίας θα ξεκινήσουν την περιήγηση από το ισόγειο, όπου θα γνωρίσουν προϊόντα γαστρονομίας, από όσπρια, ρύζια, λάδια, ελιές, μέλι και μαρμελάδες έως καφέδες, τσάι, αλάτια, ζάχαρη, μπαχαρικά και γλυκίσματα από τη Συρία! Θα μπορέσουν επίσης να ξεφυλλίσουν την πλούσια συλλογή βιβλίων για το κρασί και τη γαστρονομία του ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) και να ενημερωθούν για τις προτάσεις των γιορτινών μενού των πεντάστερων ξενοδοχείων της πόλης.

Στον όροφο, έχουν συγκεντρωθεί κάτω από την ίδια στέγη οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα αλλά και διάσημες αμπελουργικές περιοχές της υφηλίου. Πάνω από 65 έλληνες παραγωγοί και εισαγωγείς κρασιών συμμετέχουν στη φετινή έκθεση, προβάλλοντας κρασιά και αποστάγματα.


Πρόγραμμα γευστικών εξερευνήσεων

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
13:00 Σεμινάριο κρασιού «Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Μοσχάτο»
15:00 Εργαστήριο γεύσης «Κίτρινα τυριά και λευκά κρασιά: a love match»
17:00 Κάθετη γευστική δοκιμή «Σαντορίνη Σιγάλα»
19:00 Παρουσίαση βιβλίου «Τα κρασιά της Ελλάδας» της Μαρίας Νέτσικα
21:00 Παρουσίαση βιβλίου «Έρωτας γεύσεων» της Στέλλας Σπανού

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
13:00 Σεμινάριο κρασιού «Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Μοσχάτο»
15:00 Εργαστήριο γεύσης «Γεύσεις της Κρήτης»
17:00 Εργαστήριο γεύσης «Γεύσεις της Πορτογαλίας»
19:00 Γευστική δοκιμή «Η αναβίωση του Αγιορείτικου Αμπελώνα» Ε. Τσάνταλης
21:00 Σεμινάριο κρασιού «Στον αφρό των ημερών: αφρώδη κρασιά απ’ όλο τον κόσμο»