Η «Δωδεκάτη Νύχτα» στο Τόπος Αλλού

27.11.2006
Η «Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Τόπος Αλλού. Η παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή από ένα θίασο νέων πρωταγωνιστών θα είναι ένα? ερωτικό πανηγύρι.
Η «Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Τόπος Αλλού. Η παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή από ένα θίασο νέων πρωταγωνιστών θα είναι ένα... ερωτικό πανηγύρι.

Η κορυφαία κωμωδία του βρετανού δραματουργού διαδραματίζεται στην Ιλλυρία. Σε αυτό τον φανταστικό τόπο συμβαίνει ένα ναυάγιο. Σ΄αυτό τον τόπο που έχει ιδανικά χαρακτηριστικά συμβαίνει ένα κωμικό παράδοξο. Όλοι είναι ερωτευμένοι αλλά δυστυχώς με λάθος άνθρωπο. Τα ερωτικά μηνύματα κατά συνέπεια δεν θα βρουν παραλήπτη και αν τον βρουν δεν θα είναι ο σωστός και θα πέσουν στο κενό.

Έτσι τα πρόσωπα δεν σταματάνε να πολιορκούν ερωτικά ο καθένας το... αντικείμενο του πόθου του αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε αυτόν τον αδιέξοδο χώρο έρχεται η Βιόλα. Αλλά και αυτή επιλέγει να μεταμορφωθεί σε άνδρα και να μπει στην υπηρεσία του Δούκα Ορσίνο. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς η Βιόλα (σαν γυναίκα) ερωτεύεται τον Ορσίνο, που όμως είναι ερωτευμένος με την αρχόντισσα Ολίβια (που δεν τον θέλει). Όμως την ίδια στιγμή την Βιόλα (μεταμφιεσμένη σαν άνδρας ονόματι Cesario) τον/την ερωτεύεται η Ολίβια. Τα ερωτικά μπλεξίματα μπαίνουν σε δαιδαλώδεις ατραπούς όταν μπλέκονται και τα λαϊκά στοιχεία του έργου, υπηρέτες και γελωτοποιοί.

Μέσα στην ερωτική έρημο της Ιλλυρίας τα πρόσωπα καίγονται από τις ερωτικές επιθυμίες τους και δημιουργούν οφθαλμαπάτες. Μέσα σε ένα τέτοιο illusionισμό προχωράει η δράση δημιουργώντας πολλά ευτράπελα για να έχει τελικά μια ευτυχή κατάληξη.

Επιμέλεια κειμένου-μετάφραση: Νίκος Καμτσής - Mike Elwood
Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό: Μίκα Πανάγου - Μέη Καραμανίδου - Νίκος Καμτσής
Βοηθός Σκηνοθέτης: Νάσα Χατζή

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Χάρης Μαυρουδής - Ορσίνο, Ειρήνη Μπαλτά - Βιόλα, Υρώ Λούπη - Ολίβια, Κατερίνα Τσαβάλου - Φέστε, Μαίρη Σταυρακέλη - Μαρία, Λεωνίδας Κακούρης - Μαλβόλιο, Χρύσανθος Παύλου - Σερ Τόμπι Μπελτς, Δημήτρης Φραγκιόγλου - Σερ Άντριου, Θοδωρής Ανθόπουλος - Σεμπάστιαν.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι 3 Απριλίου 2007.

Θέατρο ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 -Κυψέλη, τηλ. 210 8656004

Παραστάσεις:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.00 μ.μ.
Κυριακή, Δευτέρα 7.30 μ.μ.
Το θέατρο αργεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη

Διάρκεια: 2.10’
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 20 €
Ώρες ταμείου: 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.

Ειδικές τιμές: Κάθε Δευτέρα για γυναίκες και θεατές άνω των 65 ετών : 15 €
Για φοιτητές, σπουδαστές, νέους κάτω των 19 ετών, στρατιώτες και αλλοδαπούς θεατές σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου:15 €
Για ομαδικές κρατήσεις από 8 άτομα και άνω: 15 €
Προσφορά: Σε κάθε παρέα των τριών ατόμων/εισιτηρίων δωρεάν ένα πρόγραμμα της παράστασης