Ο γυναίκες του Στέφανου Δασκαλάκη

27.11.2006
Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Δασκαλάκη εγκαινιάζει η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα μεγάλων διαστάσεων που φέρουν τα ονόματα των γυναικών που πόζαραν γι' αυτά: η Μυρτώ, η Ιωάννα, η Δέσποινα.
Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Δασκαλάκη εγκαινιάζει η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.
Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα μεγάλων διαστάσεων που φέρουν τα ονόματα των γυναικών που πόζαραν γι' αυτά: η Μυρτώ, η Ιωάννα, η Δέσποινα.
Μέσα από την κατάδυση στην καθημερινότητα των συγκεκριμένων αυτών ανθρώπων συντελείται κάθε φορά η μετάβαση από το ατομικό και τετριμμένο στο αρχέγονο και πρωταρχικό. Η εμμονή του Στέφανου Δασκαλάκη να δουλεύει ξανά και ξανά με τα ίδια πρόσωπα σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τα ουσιαστικά τους χαρακτηριστικά είναι ο δρόμος για να κατακτήσει και η δική του ζωγραφική την πυκνότητα της.

Η επιθυμία του ζωγράφου να τοποθετηθεί απέναντι σε μια νέα κατάσταση, να περάσει από τις νεκρές φύσεις και τα εσωτερικά που τον απασχόλησαν για πολλά χρόνια στα συγκεκριμένα πορτρέτα, απελευθέρωσε μια διαδικασία αλλαγής της ίδιας της ζωγραφικής του γλώσσας, καθώς στα έργα του γίνεται πιο εμφανής η χειρονομία του ζωγράφου με έντονη συσσώρευση της ύλης.

Στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση το κείμενο υπογράφει η Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου του 2007.
Aίθουσα Τέχνης Αθηνών : Γλύκωνος 4, Πλ, Δεξαμενής, 10675 Αθήνα
Τηλ.: 210 72.13,938-Fax: 210 72.58.216
Τρι - Παρ: 10:00 -14:00 & 18:00- 21:00, Σάββατο : 10:00 -14:00