H Nina Nastasia στο AN Club

07.12.2006
H Nina Nastasia έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006 στο AN Club.
H Nina Nastasia αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδοποιού. Κατέχει δε ένα σπάνιο "δώρο": τη φωνή της. Εύθραυστη σα να είναι φτιαγμένη από πορσελάνη, μπορεί με την ομορφιά της να κάνει την καρδιά σου να παγώσει ή να λιώσει την ίδια στιγμή. Σχολιάζοντας αυτό ακριβώς το χάρισμα, το Mojo έγραψε πως η ιδιαίτερη φωνή της μπορεί έως και "να στραγγίσει τον αέρα από το δωμάτιο".

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Hollywood, μετακόμισε γρήγορα στο κέντρο του καλλιτεχνικού κόσμου, τη Νέα Υόρκη, επιθυμώντας να προσδώσει σάρκα και οστά σε θέματα-εμμονές που έμελλε να χαρακτηρίσουν αργότερα το σύνολο της τραγουδοποιίας της. Η απώλεια, η παιδική ηλικία, τα όνειρα και τα ανθρώπινα δράματα στοιχειώνουν τις μελωδίες της απελευθερώνοντας ένα πεντάμορφο λυρικό κράμα Indie Rock/Americana που σαγηνεύει. Ντεμπούτο άλμπουμ της ήταν το εξαιρετικό Dogs (1999, Socialst) που μεταξύ άλλων σηματοδότησε την έναρξη της στενής και μόνιμης μέχρι σήμερα συνεργασίας της με τον διάσημο μηχανικό ήχου και παραγωγό Steve Albini (Nirvana, Pixies). Ακολούθησαν τα The Blackened Air (2002) και Run to Ruin (2003) για λογαριασμό της ιστορικής ετικέτας του Σικάγο Touch & Go, τα οποία συνάντησαν θερμή αποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Περιόδευσε σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ στο πλαίσιο μιας "ειδικής" tour στο Ηνωμένο Βασίλειο συν-πρωταγωνίστησαν στο πλάι της τα ιδρυτικά μέλη των αγαπημένων μας Huun-Huur-Tuu, Sayan Bapa και Kaigal-Ool Khovalyg (έκτοτε η Nina διατηρεί ένα ειδικό "πρότζεκτ" μαζί τους). Το 2006, η Nina Nastasia προχώρησε στην ηχογράφηση του νέου άλμπουμ της, αλλά και σε συμφωνία με νέα ετικέτα. Ο Steve Albini φέρει ξανά την ευθύνη της εντυπωσιακής παραγωγής που χαρακτηρίζει το αριστουργηματικό On Leaving, το οποίο είδε πριν από λίγο καιρό το φως της δημοσιότητας για την Fat Cat. Ολοκαίνουρια, πρώτη της ηχογράφηση εντός της τελευταίας τριετίας και ντεμπούτο για τη νέα ετικέτα, το On Leaving απελευθερώνει μια στοιχειωμένη ομορφιά. Το πιάνο και η βιόλα συναντιούνται σε ονειρικά ξέφωτα ενώ ο Jim White των Dirty Three στα ντραμς προσδίδει μια ιδιαίτερη υφή στα δρώμενα. Η ίδια το χαρακτήρισε "περισσότερο λυπημένο παρά τρελό"...

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, η Nina Nastasia έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006 στο AN Club.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

[doors open @ 21:00]

ΑΝ CLUB ΣΟΛΩΜΟΥ 13-15, ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ: 23 ΕΥΡΩ (προπώληση) 28 ΕΥΡΩ (ταμείο)

Προπώληση: Metropolis (καταστήματα Πανεπιστημίου / Χαλανδρίου) Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210-36 08 366) Vinyl Microstore (Διδότου 34, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 14 544) Rock & Roll Circus (Σίνα 21, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 20 144)