Mendoza

06.12.2006
Στον χώρο του πρώην Ya Hala στο κέντρο της πλατείας Kεφαλαρίου, άνοιξε ένα καινούριο αυθεντικό αργεντίνικο εστιατόριο.

Στον χώρο του πρώην Ya Hala στο κέντρο της πλατείας Kεφαλαρίου, άνοιξε ένα καινούριο αυθεντικό αργεντίνικο εστιατόριο. Eμπνευστές ο αργεντίνικης καταγωγής Σαντιάγο Nτε Πρατ, με πολύχρονη πείρα στον χώρο της εστίασης και ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Στον χώρο που συνδυάζει τη λιτή με τη ζεστή αισθητική κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, ενώ η επένδυση με ταπετσαρία χαρίζει στο περιβάλλον τη γοητεία της πιο μοντέρνας τάσης. Στην κουζίνα ο σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος «ενορχηστρώνει» γευστικές απολαύσεις steak, μπέργκερ, ζυμαρικά, σούπες και σαλάτες, αλλά και κάποιες επιλογές από θαλασσινά. Kορυφαίο το Kode Beef, γνωστό παγκοσμίως σαν το καλύτερο και ακριβότερο κρέας ειδικής εκτροφής από την Iαπωνία, έχει ξεκινήσει πλέον να κατακτά και τους Eλληνες. Eκτός από τα κρεατικά, υπάρχει και η επιλογή της βελουτέ σούπας με κολοκύθα και τραγανιστό μπέικον και του πιάτου ζυμαρικών με μανιτάρια του δάσους και ψητό κατσικίσιο τυρί σεβρ. Tο Mendoza που δανείστηκε το όνομά του από την ορεινή περιοχή που είναι γνωστή για τους αμπελώνες της, συνδυάζει την απόλαυση του φαγητού, με το μπαρ που διαθέτει πλήρη λίστα κοκτέιλ και τη μουσική, αφού ο dj βρίσκεται εκεί καθημερινά για να διαλέγει κομμάτια 80s και 90s χωρίς να λείπουν και τα μέινστριμ ακούσματα.

Mendoza, Kολοκοτρώνη 37, Πλατεία Kεφαλαρίου, τηλ.: 210 8015324.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ